Mérkőzés

Beszámoló: Szakolca - DAC 1904 1:3 (1:1)

Beszámoló: Szakolca - DAC 1904 1:3 (1:1)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 21.9.2024, DAC 1904

Micsoda végjáték! A rendes játékidő utolsó percében még döntetlenre állt a meccs, nem sokkal később viszont már 1:3-at mutatott a kijelző. Redzic utolsó pillanatokban szerzett duplájával elhozzuk a három pontot Szakolcáról.

A hétközi, Trencsén elleni győzelmet újabb pontgyűjtéssel szerette volna folytatni a csapat, amely a Niké Liga 8. fordulójában Erdőhátra, a tabella utolsó helyén tanyázó Szakolca otthonába látogatott. Xisco Muñoz sérülés miatt öt játékosát – Vitálist, Bernátot, Almásit, Dimunt és Gruszkowskit – volt kénytelen nélkülözni, de a többiek készen álltak a bevetésre.

A mérkőzés elején a játékosok egyperces néma főhajtással megemlékeztek csapatunk tragikus körülmények között kedden elhunyt szurkolójára, Bús Károlyra, aki a Trencsén elleni győztes találkozóról hazafelé tartva szenvedett halálos közúti balesetet. Játékosaink fekete karszalaggal léptek pályára. „Szurkolj tovább az égi lelátón!” – szólt az elhunyt Károlynak a szöveges üzenet a vendégszektorból, ahová ezúttal 72-en váltottak jegyet.

Mozgékonyabban, támadóbb felfogásban kezdtük a mérkőzést, de az első próbálkozásainkat sikerült blokkolnia a hazai védelemnek. A gólra viszont így sem kellett sokat várni, mivel már a 15. percben megszereztük a vezetést. Ramadan a büntetőterületen belül szépen készítette le lövésre a labdát Trusának, aki mintegy 15 méterről vette be Junas kapuját – 0:1. Matejnek ez volt az idei ötödik találata, Ramadannak pedig a harmadik gólpassza. A gólt elégedetten nyugtázta Martin Škrtel, csapatunk e héten kinevezett új sportigazgatója is, aki a srácokkal tartott Szakolcára.

Az első húsz percben David Oulehla csapatának nem volt értékelhető találata, de aztán fokozatosan magukra találtak a zöld-fehérek, akik egyre több pontrúgáshoz jutottak. A 35. percben jegyezhettük fel az első lövési kísérletet a hazai oldalon. Ekkor a brazil Alves lába „sült el”, a labda viszont méterekkel elkerülte a kapunkat. A második próbálkozása sajnos már sokkal pontosabb volt. Olyannyira, hogy Alves az egyperces ráadásban egy védhetetlen szabadrúgásgóllal ki is egyenlített – 1:1.

Xisco Muñoz nem lehetett teljesen elégedett az első félidőben látottakkal, mert három játékosát is lecserélte a szünetben. Bassey, Mendez és Bősze helyett Andzouana, Redzic és Yapi kapott lehetőséget a második játékrészre. Nem volt reménytelen a kezdés, hiszen Herc fejese már a 47. percben kaput talált, de sajnos Junas kezében kötött ki a labda. A folytatásban azonban nem voltunk veszélyesek a kapura, inkább a hazaiak akarata érvényesült: az 56. percben Leginus találta el az oldalhálót, később pedig Popović védése kellett ahhoz, hogy ne kerüljenek előnybe a hazaiak.

Mozgékonyabbnak tűntek az erdőhátiak, akikre nem tudtunk nyomást helyezni. De szerencsére a futball nem pontozásos játék, itt a gólok döntenek a győzelemről, melyet a találkozó utolsó pillanataiban mégiscsak sikerült kiharcolnunk. A rendes játékidő utolsó percében Andzouana tálalt remekül Redzic elé, aki kinézte magának a hosszú sarkot, és nem hibázott – 1:2. Ellenfelünk azonban nem adta fel, a ráadás perceiben egy sarokrúgásnál még Junas kapus is előremerészkedett, ám végül ez lett a vesztük. A szöglet után sikerült jól felszabadítanunk, Redzic pedig nagyon rutinosan és higgadtan megtartotta, majd a tizenhatoson kívülről az üres kapuba küldte a labdát – 1:3.

Ismét beigazolódott a futballban jól ismert mondás, mely szerint egészen a lefújás pillanatáig küzdeni kell. Mivel ezt megtettük, meg is kaptuk érte a jutalmunkat: újabb három bajnoki pontot. Redzic ezúttal csereként, a végjátékban szerzett két találatával maradéktalanul meghálálta az edző bizalmát. 13 ponttal megerősítjük harmadik helyünket a tabellán, a folytatásban pedig a jövő hét szombati, Nagyszombat elleni rangadóra készülhetünk. A MOL Arénában megrendezett találkozót azonban még megelőzi egy idegenbeli Slovnaft Cup mérkőzés, melyet szerdán játszunk a Nagyölved otthonában.

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Mintha két különböző mérkőzést láttunk volna ma. A 20. percig ellenőrzés alatt tartottuk a játékot, utána a hazaiak is megmutatták, mire képesek. A második félidő kiegyenlített volt. Nagyon jó tapasztalat a számunkra ez a győzelem, annál is inkább, mert nem játszottunk jól. Nem abban a stílusban futballoztunk, amit elvárunk a csapattól. Sokat tanulhatunk ebből a találkozóból. Például, hogy miben kell javulnunk. Tudjuk, hogy Szakolcán sosem egyszerű játszani, a hazai csapat jó minőséget képvisel, jól felépített taktivál játszik és nagyon erős az egy az egy elleni küzdelmekben, annál is inkább örülünk a győzelmünknek.”

David Oulehla (Szakolca): „Az eredmény természetesen nagy csalódást jelent a számunkra. Szükségünk lenne a pontokra, de ma sajnos egyet sem szereztünk. Az első húsz percben nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amilyet elvártunk a csapattól. Paradox módon a bekapott gól ébresztett fel bennünket. A félidő végére feljavult a játékunk, és az egyenlítés is összejött. A második félidőben felpörgettük a teljesítményünket, magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk. Úgy éreztem, hogy volt esélyünk a győzelemre, mivel semlegesítettük az ellenfél erősségeit, de egy szerencsétlen pillanat után végül kapituláltunk. Az egyik játékosunk görcsöt kapott, ezután jött a gól. Egy igazán különös szituáció volt, majd megkaptuk a harmadik gólt is. Köszönöm a fiúknak a ma nyújtott teljesítményt, hajtottak, kiadtak magukból mindent. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, de tovább kell dolgoznunk.”


ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

MFK SKALICA - DAC 1904 1:3 (1:1)
Niké Liga, 8. forduló, Városi Stadion, Szakolca, 2024. 9. 21., 18:00
Játékvezetők: Marhefka - Bednár, Kmec
Nézőszám: 803
Gólszerzők: 45+1. Alves, ill. 15. Trusa, 90., 90+3. Redzic
Sárga lap: 33. Matejov, ill. 68. Bajo
DAC 1904: Popović - Ortiz (85. Szendrei), Kacharaba, Brunetti, Mendez (46. Andzouana) - Ramadan (66. Tuboly), Bajo, Herc - Trusa (K), Bassey (46. Redzic), Bősze (46. Yapi)
Szakolca: Junas - Morong, Hradecký, Podhorin (K), Černek - Mášik Nagy - Leginus (84. Emmanuel), Alves (73. Vlasko), Matejov (84. Yao) - Fábry (56. Gaži)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 45% : 55%
Lövések: kapura: 3:4, mellé: 4:2
Szabadrúgás: 18:17
Szöglet: 5:1
Les: 0:0

article_bannerarticle_banner
×
Dnes v 18:00 | A csapat
MFK Szakolca
DAC 1904