Interjú

Fortune Bassey: A feleségemnek és a születendő gyermekemnek ajánlom a gólomat

Fortune Bassey: A feleségemnek és a születendő gyermekemnek ajánlom a gólomat

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 21.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Bízom benne, hogy a héten már győztes meccsen leszek képes ismét feliratkozni a gólszerzők közé.” Fortune Bassey lett a DAC élvonalbeli történelmének a 201. góllövője, Taiwo után a második nigériai.

„Kemény mérkőzésen vagyunk túl. Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz összecsapás vár ránk, hiszen a hazaiak főleg az íveléseket erőltetik és megküzdenek a lepattanó labdákért. Igyekeztünk irányítani a játékot és győzni akartunk, de sajnos döntetlen született. Nem tudom, az egy pont jó-e a hazai csapatnak, nekünk biztosan nem. Szerdán újabb meccs vár ránk, ezért most a megfelelő regeneráció a legfontosabb. A DAC egy nagy klub, ahol folyamatosan győzni kell és harcban lenni a bajnoki címért, de sajnos a legutóbbi három találkozónkon nem tudtunk diadalmaskodni, viszont ilyen a futball. A játékosok és az edzői stáb is keményen dolgozik, hogy megnyerhessük a meccseket, de szombaton sajnos ez csak egy pontra volt elég. Jövő héten már mindenképpen győzni szeretnénk” – összegezte gondolatait a rózsahegyi 1:1 után Fortune Bassey, a DAC 26 éves nigériai csatára.


A Ferencvárostól kölcsönvett támadó szombaton a 12. percben Christián Herc beadását fejelte a hazai kapuba, megszerezve ezzel csapatunknak a vezetést. Ez volt Bassey első találata a Niké Ligában, ő lett a 201. DAC-játékos, aki az élvonalban gólt szerzett. Abdulrahman Taiwo után a második Nigériából. „Azzal, hogy sikerült gólt szereznem, megnöveltem az önbizalmam. A múlt héten nagyon keményen edzettem az akadémián, a válogatott szünetben külön is gyakoroltam, hogy visszanyerjem az erőnlétem. Bár örülök a gólomnak, boldogabb lennék, ha három pontot ért volna. Bízom benne, hogy a héten már győztes meccsen leszek képes ismét feliratkozni a gólszerzők közé. A találatom utáni ünneplésem annak szólt, hogy a feleségem állapotos, hamarosan bővül a család. Remélhetőleg két hét múlva, amikor megszületik a kislányom, azt látja majd, hogy az édesapja több gólt is szerez, és mindegyiket ugyanígy ünnepli. A találatomat a feleségemnek és a születendő gyermekemnek ajánlom.”

article_bannerarticle_banner