Interjú

Matej Trusa jubilál

Matej Trusa jubilál

A-CSAPAT
|
Interjú
| szo 5.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor
article_banner
article_banner

„A csapatkohézió tekintetében a Zsolna jelenleg a bajnokság legjobb együttese.” Együttesünk legeredményesebb játékosa és csapatkapitánya a századik pályára lépésére készül a Niké Ligában.

Matej Trusa 61 mérkőzést abszolvált a Nagymihály színeiben, sárga-kékben pedig eddig 38-at, holnap tehát századik alkalommal lép pályára a Niké Ligában. Míg a zempléniek mezében 13 alkalommal volt eredményes és a legsikeresebb idényében 6 gólt lőtt, nálunk a tavalyi szezonban 12-szer ünnepelhetett és mindössze egyetlen találattal maradt le a gólkirályi címről. Most nyolc találkozó után 5 találat áll a neve mellett, így jó úton halad afelé, hogy túlszárnyalja a tavalyi teljesítményét. Tegyük hozzá, hogy a cseh élvonalban a Plzeň és a Hradec Králové színeiben 22 összecsapáson 2 gólt lőtt.

„Nem igazán követem figyelemmel ezt a statisztikát, de ha már ilyen kerek jubileumhoz érkeztem és ráadásul odahaza lépünk pályára, sikeres meccsként szeretnék emlékezni a vasárnapira, jó teljesítménnyel és győzelemmel – ideális esetben gólommal is” – válaszolta Trusa arra a kérdésre, milyen emlékekkel szeretné zárni a jubileumi fellépését.

„A csapatkohézió tekintetében a Zsolna jelenleg a bajnokság legjobb együttese. Természetesen remek egyéni képességekkel rendelkező játékosaik is vannak. Fizikai szempontból, gyorsabb labdajáratásban és a labda nélküli mozgásban is fel kell velük venni a versenyt. Lehet, hogy náluk lesz többet a labda, így türelmesnek kell lennünk és kivárnunk a kínálkozó lehetőségeket” – árulta el a siker lehetséges receptjét a DAC 23 éves támadója, aki az októberi válogatott szünet előtt helyet kapott a szlovák nemzeti együttes bővebb keretében.

article_bannerarticle_banner