Hír

Lami Ádám a Lecce csapatához távozik kölcsönben

Lami Ádám a Lecce csapatához távozik kölcsönben

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 30.8.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

A tehetséges védő Olaszországban tölti az elkövetkező évet.

Az akadémiánk 17 esztendős védőjátékosa, Lami Ádám egyéves kölcsönjátékra távozik az US Lecce együtteséhez, ahol a Primavera utánpótlásbajnokságban szereplő csapat tagja lesz.

Lami tavaly augusztusban a Bős elleni kupamérkőzésen 16 évesen mutatkozhatott be felnőttcsapatunk színeiben. Immár két éve, 2022 szeptemberében – mindössze 15 esztendős korában – hároméves professzionális szerződést kötöttünk vele, amelyet most egy újabb évvel hosszabbítottunk meg.

A vitathatatlan tehetségét, amelyet az akadémiánkon kívül a szlovák korosztályos válogatottakban is fejleszt, immár a határokon túl is észrevették. Sok sikert kívánunk neki a Lecce csapatában abszolvált vendégjátéka során!

„Büszkék vagyunk, amiért az akadémiánkon elvégzett munka eredményeként Európa legjobb bajnokságaiból is érdeklődnek a DAC tehetségei iránt. Hollandia, Németország és Ausztria élcsapatai már bejelentkeztek az akadémistáinkért, most Ádám teljesítményére figyelt fel egy olasz együttes. Ez a tény a munkánk elismerését jelenti és egyben motivációként szolgál a további fejlődéshez. Ádám számára ugyanakkor ez óriási lehetőség, hogy futballistaként és emberként is sokat fejlődjön” – mondta az akadémiánk igazgatója, Németh Krisztián.

article_bannerarticle_banner