Interjú

Matej Trusa: A lehető legjobban találtam el a labdát

Matej Trusa: A lehető legjobban találtam el a labdát

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 18.12.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Ez talán egy jel számunkra, hogy a tél folyamán még jobban felkészüljünk és sikeresen kezdjük a szezon tavaszi részét.” Matej Trusa idénybeli harmadik gólja tényleg parádésra sikeredett, ám a Slovan elleni pontszerzésre nem volt elég.

„Csalódottak vagyunk, úgy gondolom, legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Talán a Slovan látszólag aktívabban futballozott, az első félidőben tényleg jól játszottak, ám a lehetőségeinkkel egyenlő ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Emlékszem arra a határeset szituációra, amikor becsúszva akartam elérni a labdát, ám a játékvezető lefújta, mert szerinte már az alapvonalon túl volt. Szerintem azonban még nem és Andzouana be is talált abból a helyzetből, ám a játékvezető és a VAR sem nézte vissza az esetet. Jobb volt a Slovan, kizárólag a helyzeteink hatékonyabb kihasználásával harcolhattunk volna ki egy pontot” – összegezte érzéseit a tegnapi Slovan-DAC (2:1) rangadót követően csapatunk gólszerzője, Matej Trusa.


A huszonhárom éves támadó egy perccel a félidei szünet előtt talált be, amikor is egy gyönyörű kapáslövéssel 1:1-re módosította a félidei állást. „Egyszerű támadást vezettünk, Alejandro Mendez jól adott be, kibújtam a védőm mögül, mert éreztem, hogy oda érkezhet a labda. A lehető legjobban találtam el. Örülök, hogy gól lett belőle” – írta körül a szezonbeli harmadik találatát Matej Trusa, aki a sérült Goure és az eltiltott Barišić hiányában ezúttal középcsatárként lépett pályára. „Itt más futballozni, mint a szélen. Jobb teljesítményt is nyújthattam volna, több labdát megjátszva. Tényleg nem volt egyszerű dolgom a Slovan tapasztalt középső védőivel szemben. Számomra ez egy jó iskola volt, sokat kell még magamon dolgoznom. Szeretne mindenki győzelemmel vonulni a téli szünetre, hogy jó hangulatban térhessünk haza. Sajnos ez nem sikerült, sajnáljuk, de ilyen a futball. Ez talán egy jel számunkra, hogy a tél folyamán még jobban felkészüljünk és sikeresen kezdjük a szezon tavaszi részét. Minden forduló után változik a tabella sorrendje, kemény csata vár ránk a felsőházi szereplés kivívásáért. Igyekszem csak saját magunkra összpontosítani, arra, amire befolyással lehetek. Bízom benne, hogy javítunk azokon a dolgokon, amelyek talán nem annyira mennek és továbbra is építünk azokra, amelyekben sikeresek vagyunk. Remélhetőleg a tavasz folyamán az eredményeinken is javítunk” – tette hozzá a nagymihályi nevelésű futballista, a Plzeň egykori játékosa.

article_bannerarticle_banner