Interjú

Matej Trusa: Összeszorított fogak és küzdőszellem

Matej Trusa: Összeszorított fogak és küzdőszellem

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 11.12.2023, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor

„Kiharcoltunk egy pontot, de szerintem nyugodtan győzhettünk is volna.” Matej Trusa nyilatkozata az év utolsó hazai bajnoki találkozójáról.

„Kiharcoltunk egy pontot, de szerintem nyugodtan győzhettünk is volna. Két tiszta helyzetünk is volt és ha azokból betalálunk, szerintem otthon tartjuk a három pontot. Kár érte. Ilyen forgatókönyvvel senki sem számolt, de el kell mondanom, hogy a pályagondnokaink a lehető legjobban készítették elő a gyepszőnyeget, mivel reggel elég sok hó esett és érdekesen nézett ki a pálya. A lehetőségekhez mérten jó volt a talaj, amely ugyanolyan nehézségeket okozott az ellenfél számára is. Ami a játékot illeti, a piros lap az egész mérkőzésre kihatott, visszább kellett állnunk, onnantól az összeszorított fogakról és a küzdőszellemről szólt a találkozó” – állapította meg a 2023-as esztendő utolsó hazai összecsapása (DAC-Trencsén 0:0) után Matej Trusa, aki Barišić már a 21. percben történt kiállítását követően a szélről a középcsatár pozíciójába került.

„Hosszú idő után játszottam ismét támadóként, de Niarchos is remek teljesítményt nyújtott csereként beállva. Nem akarok előre szaladni, de talán a Slovan otthonában is ott kapok szerepet. Meglátjuk, hogyan dönt a vezetőedző, ő határozza meg a kezdőcsapat összetételét. Többségében élvezem, ha férfias párharcokban vehetek részt, de tegnap hiányzott a valamivel több labdaérintés. Nem én voltam az egyetlen, lehetett ezzel számolni. Eggyel kevesebben voltunk és a hiányzó csapattárs helyett is küzdenünk kellett, így ez normális dolog. Középcsatárként nagyobb esélyem van gólt szerezni, míg a szélről a gólpassz a valószínűbb. Jó lenne betalálni az égszínkékek ellen. Bízom benne, hogy ez lehetséges lesz és már várom azt az összecsapást, amelyen minden bizonnyal remek lesz a hangulat” – célzott a frissen 23 éves támadó már az őszi zárófordulóra.

article_bannerarticle_banner