Interjú

Matej Trusa: Rózsahegyen nem könnyű győzni

Matej Trusa: Rózsahegyen nem könnyű győzni

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 20.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„A Rózsahegy egy különleges ellenfél, nehezen lehet a védelmük mögé kerülni, megvan a saját stílusuk, amelyet tökélyre fejlesztettek.” Csapatkapitányunk értékelése a tegnapi rózsahegyi 1:1-es döntetlent követően.

„Tisztában voltunk vele, hogy a rózsahegyi stadionban nem könnyű győzni, de bíztam benne, hogy ezúttal sikerrel járunk. Kár érte, sajnálatos, hogy a hazaiak büntetőből kiegyenlítettek. Mindenképpen megvolt az esély a három pontra. A Rózsahegy egy különleges ellenfél, nehezen lehet a védelmük mögé kerülni, megvan a saját stílusuk, amelyet tökélyre fejlesztettek. A büntetőt megelőző szituációnál először a rózsahegyi játékosnál láttam kezezést, és csak utána a miénknél. Egy vitatható szituáció volt, de tizenegyes következett. Nyilván ennek így kellett lennie” – állapította meg a Niké Liga 11. fordulójában megrendezett Rózsahegy-DAC (1:1) összecsapását követően csapatunk kapitánya, Matej Trusa.

A két együttes sorozatban immár az ötödik bajnokin osztozott meg a pontokon. „A meccs előtt tudjuk, milyen stílusban játszik az ellenfél, ők pedig tudják, hogyan játszunk mi. Így az esélyek ötven-ötven százalékban oszlanak meg. Valamiféle plusz, egyéni akció, extra dolog dönthetne, de ilyennel sajnos nem sikerült előrukkolnunk. Voltak helyzetféleségeink, lehetőségeink, de csak egy pontot viszünk haza. Gyors egymásutánban következnek a találkozók, így minél hamarabb a legközelebbire kell összpontosítani. Már szerdán pályára lépünk a kupában, ahol a továbbjutás az egyértelmű célkitűzés” – tette hozzá az idei szezonban eddig ötször eredményes támadó.

article_bannerarticle_banner