Hír

Gyere velünk a DAC-ra: Bal, jobb, bal, jobb, DAC a legjobb!

Gyere velünk a DAC-ra: Bal, jobb, bal, jobb, DAC a legjobb!

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 29.11.2023, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor

„Jól éreztük magunkat, láttunk is nagy gólokat.” Az újból verselő nádszegiek élménybeszámolója mellett mutatjuk az idei utolsó regisztráció feltételeit is.

A szombati DAC-ViOn volt idén ősszel a negyedik mérkőzés, amelyre vendégek érkeztek hozzánk a „Gyere velünk a DAC-ra!” projekt keretén belül. A csenkei, az alistáli és a csallóközeperjesi fiatalok után a Nádszegi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Óvoda diákjai látogattak el a MOL Arénába. Az ő élmenybeszámolójukat alább olvashatják.

Mostantól pedig már lehet jelentkezni az idei utolsó hazai bajnoki mérkőzésre is, amelyen 2023. december 10-én, vasárnap 17:30 órakor a Trencsén csapata ellen lépünk pályára.

Az említett találkozóra jövő hét hétfőig, 2023. december 4-ig, 12:00 óráig lehet regisztrálni. A jelentkezési formanyomtatványt innen töltheti le; kérjük, hogy kitöltése után küldjék el azt a marketing@dac1904.sk email címre. A jelentkezési lapra kérünk egy rövid indoklást, hogy miért éppen az ön iskoláját, szervezetét válasszuk. A legfrappánsabb választ beküldő a mérkőzés mellett a DAC játékosainak látogatását is élvezheti saját környezetében.

A Nádszegi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Óvoda élménybeszámolója a DAC-Aranyosmarót bajnoki mérkőzésről:

Három a magyar igazság, tartja a mondás, amely most ránk teljes mértékben illett. A DAC 2017 óta hirdeti a „Gyere velünk a DAC-ra!” nevet viselő kezdeményezést. Többször jelentkeztünk, de most a „Bal, jobb, bal, jobb, DAC a legjobb!” kezdetű versünkkel végre eredményesek lettünk.

Buzgó szervezés vette kezdetét, és sikerült elérni, hogy 43 diákunk vegyen részt az Aranyosmarót elleni mérkőzésen. A dermesztő hideg ellenére forró volt a hangulat a lelátón. Az első félidő utáni szünetben a pályára vezettek minket, ahol a fiatal focisták autogramot osztottak. Az izgalmas meccs a hazaiak győzelmével ért véget.

Felejthetetlen élményt szerveztek nekünk a MOL Arénában, amit ezúton is köszönünk.

A mérkőzés után újabb vers született:
Szerdahelyen voltunk mi,
A DAC meccset megnézni.
Jól éreztük magunkat,
Láttunk is nagy gólokat.
Lóbáltuk a sálunkat,
Beteljesítették vágyunkat.
Köszönjük a meghívást,
Még mindig igaz az állítás:
„Bal, jobb, bal, jobb
DAC a legjobb”

És hogy mit mondtak diákjaink hazafelé?

„Reméljük, máskor is jöhetünk.”
„Finom volt az almafröccs!”
„Fantasztikus volt a pályán először focizni, remélem egyszer itt fogunk játszani!”
„Csodás élmény volt az autogramosztás.”
„Hurrá, nyert a csapatunk!”
Rákász Katalin és Menyhárt Denisza

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A program keretében a DAC néhány játékosával ellátogatunk a kiválasztott iskolákba, ahol a diákok saját környezetükben, személyesen találkozhatnak a kedvenceikkel. A buszos szállítás és a meccsbelépők árát is a klub állja, sőt még DAC-os ajándékokkal is kedveskedünk a gyerekeknek.

A Gyere velünk a DAC-ra! felhívásra bármelyik ifjúsági szervezet, ill. alap- és középiskola jelentkezhet, ehhez csupán egy regisztrációs űrlap kitöltése szükséges. A maximális létszámot 30 diák és az őket kísérő 2 pedagógus alkothatja.

A meccsnapon az alábbiak szerint alakul a mintegy 4-5 órás program:
- a gyerekeket autóbusz veszi fel a saját iskolájuk előtt, 2 órával a mérkőzés kezdete előtt, max. 40 km-re Dunaszerdahely környékén
- a DAC hazai mérkőzésének megtekintése a MOL Arénában
- ajándéktárgyak kiosztása, valamint fényképezkedés az A csapat tagjaival
- a találkozó után a gyerekek autóbusszal jutnak vissza az iskolába

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

article_bannerarticle_banner