Mérkőzés

Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

Előkészületi mérkőzésen: DAC 1904 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 24.6.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Ramadan találatára Fousek válaszolt, így döntetlennel zárult a nyári felkészülés második mérkőzése, amelyen a cseh másodosztályú Zbrojovka Brno ellen lépett pályára Békén a DAC.

A Pohronie elleni múlt heti 1:0-s győzelem után ma a nyári felkészülés második összecsapását abszolválták a sárga-kékek. A békei futballpályán a legutóbbi cseh élvonalbeli idény sereghajtója, a Zbrojovka Brno együttese volt az ellenfél.

Az előző találkozóhoz képest Adrian Guža vezetőedzőnek több olyan játékos is a rendelkezésére állt, akik visszatértek a válogatottjaik összetartásáról (Yhoan Andzouana, Dominik Veselovský, Ammar Ramadan, Szolgai Máté, Vitális Milán és Zoran Záhradník), továbbá a csapattal hétfőtől együtt edző Filip Kaša is.

Velük ellentétben Ioannis Niarchos, Željko Gavrić, Aleš Čermák, Csinger Márk és Szánthó Regő sérülés miatt továbbra sem bevethető, míg Kalmár Zsolt és Nikola Krstović csak hétfőn csatlakoznak a gárdához. Legfrissebb szerzeményünk, a 22 éves lengyel jobbhátvéd, Konrad Gruszkowski eddig csak a tegnapi edzést abszolválta nálunk, ezért ma még nem lépett pályára.

Kezdeti fölényünket a nagyon aktív Szolgai Máté koronázhatta volna a 12. percben Záhradník szép lekészítése után, ám Šiman védte lövését. A Szolgai-Šiman párharc a 38. percben is megismétlődött, a játékérész legnagyobb lehetőségéből ismét a brünni kapus jött ki győztesen. A fizikálisan erős vendégek főleg pontrúgásokból veszélyeztettek, ám Veszelinovnak mindössze egy lövést kellett hárítania.

Fordulás után több volt a csere mint a helyzet, viszont ekkor már a gólok is megérkeztek: a 69. percben vezettünk egy gyors kontrát, amelynek végén Ramadan kapásból lőtt nagyon szépen a hálóba – 1:0. Sőt, három perccel később másodszor is betaláltunk, ám Demjanovič átadásánál Žiga lesen volt. Újabb három perc telt el, amikor Fousek kapott jó kiugratást, és Petrášt átemelve beállította a végeredményt – 1:1. Röviddel a lefújás előtt Andzouana eldönthette volna a mérkőzést, ám a kapu közepébe célzott.

Már jövő hét szerdán, 2023. június 28-án 11.00 órai kezdettel jön a nyári felkészülés harmadik összecsapása, amelyen a román élvonal 5. helyezettjét, a bukaresti Rapidot fogadjuk a MOL Akadémián.

DAC 1904 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Béke, 2023. június 24., szombat, 11:30 ó, változóan felhős idő, +23°C
Góllövők: 69. Ramadan - 75. Fousek
Játékvezető: Smolák - Pozor, Hegedűs, 1100 néző
DAC: Veszelinov (46. Petráš) - Pinto (34. Andzouana), Risvanis (46. Urblík), Brunetti (46. Kaša), Mendez (70. Kachút) - Káčer (46. Riquelme), Dimun (46. Vitális), Szolgai (70. Demjanovič) - Ramadan (70. Žiga), Záhradník (70. Csóka), Veselovský (46. Leginus) . Edző: Adrian Guža.
Brno: Šiman - Egbe (89. Hamza), Toml, Hamza (46. Endl), Koželuh (73. Toman), Jambor (46. Fousek), Granečný (46. Divíšek) - Nový (61. Texl), Martinek - Vrána (61. Řezníček), Hladík (73. Jambor). Edző: Luděk Klusáček.

STATISZTIKA:
Lövés – kapura 4:3, mellé 4:4
Szöglet – 3:4
Les – 6:3

article_bannerarticle_banner