Interjú

Romaric Yapi: Jó kiindulópont

Romaric Yapi: Jó kiindulópont

A-CSAPAT
|
Interjú
| ke 6.8.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor, Lelkes Ernő, Cséfalvay András

„Számunkra és a szurkolók számára is egy különleges összecsapás volt a vasárnapi. Örülök, hogy a részese lehettem.” Romaric Yapi a csapattársak segítségével tette túl magát a csütörtöki kiállításon, a Komárom ellen pedig mindkét gólunknál fontos szerepet játszott. Interjú a DAC francia védőjátékosával.

A Zira elleni visszavágót követően mindössze három nap állt a rendelkezésetekre a következő mérkőzésig. Mennyire voltak kemények ezek a napok számodra a csütörtöki kupakudarc és az ott begyűjtött piros lapod után?
„Őszintén szólva, eléggé nehéz volt továbblépni, de számíthattam a csapat támogatására, ami valamivel könnyebbé tette a kudarc feldolgozását. A srácok segítségét a pályán próbáltam viszonozni. Boldog vagyok, amiért sikerült jó teljesítményt nyújtanunk vasárnap.”

Hogyan értékelnéd a Komárom elleni rangadót, melyen mindkét találatunk előtt tőled kapta meg a labdát a gólpasszt jegyző csapattársad?
„Szerintem elég jók voltunk, sokat birtokoltuk a labdát, megcsináltuk az edzői stáb által kérteket, lőttünk két gólt és nem kaptunk egyet sem. A siker mindenképpen jót tesz a csapat és az egyének önbizalmának is. Nem volt könnyű meccs, de ugyanakkor végig mi irányítottunk.”

Első alkalommal találkoztunk az élvonalban a Komárommal egy csallóközi rangadó keretében. Hogyan élted meg a stadionban uralkodó hangulatot?
„Nagyon tetszett, sok szurkoló látogatott ki. Parádés volt az atmoszféra, amit a pályán és azon kívül is érezni lehetett. Számunkra és a szurkolók számára is egy különleges összecsapás volt a vasárnapi. Örülök, hogy a részese lehettem. Láthattuk, mit is jelentett a Komárom elleni meccs a drukkereink számára, mennyire fontos volt nekik, nekünk és az egész klubnak is. Ezért is örülök nagyon a sikernek.”

Sajnos az európai kupaküzdelmektől már elbúcsúztunk, de a bajnokságban két mérkőzést követően négy ponttal állunk. Hogy látod az előttünk álló időszakot?
„Jelenleg meccsről meccsre kell haladnunk és megpróbálni folyamatosan javulni, fejlődni, akárcsak a legutóbbi idényben. Most ez a legfontosabb feladatunk, összpontosítanunk kell a céljainkra és arra, mit érhetünk el a mostani szezonban. A vasárnapi győzelem egy jó kiindulópont volt ehhez, ugyanezen az úton kell tovább haladnunk.”

article_bannerarticle_banner