Hír

Szombati ellenfelünk: TSV Hartberg

Szombati ellenfelünk: TSV Hartberg

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 19.1.2024, Milan Vrábež, Nagy Krisztián (text), tsv-hartberg-fussball.at (foto)

A téli felkészülés első mérkőzésén azt az osztrák élvonalbeli csapatot fogadjuk, amely története legsikeresebb idényére hajt. A jelenleg a tabella negyedik helyén álló TSV Hartberg együttesét január 20-án, szombaton 13:00 órai kezdettel fogadjuk a MOL Akadémián. A belépés ingyenes.

Alapinformációk az ellenfélről:

Név: TSV Egger Glass Hartberg
Alapítás éve: 1946
Klubszínek: kék és fehér
Stadion: Profertil Arena Hartberg (5 024 néző)
Város: Hartberg (6 650 lakos)
A klub legnagyobb sikerei: 5. hely az osztrák élvonalban (2019/20); 3x elődöntő az Osztrák Kupában (1994/1995, 2011/2012, 2021/2022); 2. hely az osztrák másodosztályban (2017/18); 2. előselejtező az Európa-ligában (2020/21).

Az osztrák Bundesliga őszi idényének a negyedik legjobb csapata a felkészülés elején kemény erőfelmérőnek ígérkezik. Ez lesz az első a négy összecsapás közül, amelyek csapatunkra várnak a 2023/24-es idény tavaszi folytatása előtt. A TSV Hartberg történelme közvetlenül a 2. világháború lezárását követően kezdett el íródni. A nem egészen hétezer lakosú város csapata azonban 2018-ig az alacsonyabb osztályokban tengődött, ám a 2017/18-as idény meghozta az áttörést. Ekkor a másodosztály 2. helyén végeztek és történetük során első alkalommal jutottak fel a legjobbak közé, ahol azóta is megszakítás nélkül szerepelnek.

Szombati ellenfelünk két évvel később zárta a legsikeresebb idényét, amikor is az 5. helyükkel kijutottak az európai kupaporondra. Érdekesség, hogy a koronavírus által fémjelzett 2020/21-es évadban közel voltunk hozzá, hogy velük csapjunk össze az Európa-liga 2. selejtezőkörében. A Hartberg volt a három olyan gárda egyike, amelyet kaphattunk volna. Végül azonban a Jablonecet sorsolták mellénk, és végül ki is ejtettük a cseheket. Az osztrák résztvevő a kupasorozat ugyanezen szakaszában búcsúzott.

Az Osztrák Kupa háromszoros elődöntőse ismét közel áll, hogy átírja a klub krónikáját. Az idény őszi felét követően az élvonal 4. helyén áll, amely történelmi eredményt jelentene. A siker egyik legfőbb kovácsa Maximilian Entrup, aki nyolc góljával a bajnokság legeredményesebb játékosai közé tartozik.

Az osztrák együttes, amely vonzó támadójátékkal szórakoztatja a szurkolóit, ugyanazon a napon, tehát január 8-án kezdte meg a téli felkészülést. Viszont már két előkészületi mérkőzést is abszolváltak. A harmadosztályú Deutschlandberg felett 5:1-es sikert aratott, a második ligás St. Pölten ellen pedig 3:3-as döntetlen született. Ellenfelünk menetrendjében összesen 7 barátságos találkozó szerepel.

Immár a felkészülés elején távozott a gárda második legjobb góllövője; az öt találatot szerző Christoph Lang kölcsönjátéka lejárt, aki visszatért a grazi Sturmhoz. Anyaegyesülete azonnal tovább is küldte a bécsi Rapidhoz. A szinte változatlanul maradt játékoskeretnek továbbra is tagja az osztrák válogatott Maximilian Entrup, a mali ifjúsági válogatott Mamadou Sangaré és Ibane Bowat, aki a skót korosztályos nemzeti együttes pillére. Ellenfelünk keretének összértéke a transfermarkt szerint 11,88 millió euró, a mi csapatunkat szinte ugyanennyire taksálja a honlap: 11,94 millió euróra.

A holnapi mérkőzést élőben is megtekinthetik a hivatalos YouTube-csatornánkon és a Facebook profilunkon.

article_bannerarticle_banner