Interjú

Tuboly Máté: Sikerült jól beilleszkednem

Tuboly Máté: Sikerült jól beilleszkednem

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 30.6.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Hálás vagyok, amiért magamra ölthettem a DAC mezét, óriási dolognak és komoly lépcsőfoknak tartom, büszke vagyok rá.” Bemutatkozása alkalmával a 19 éves magyar középpályás járt legközelebb a gólhoz a tegnapi Austria-DAC (0:0) felkészülési mérkőzésen.

„Úgy gondolom, hogy egy nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl. Az ellenfelünk jól futballozott, nekünk pedig volt lehetőségünk azt gyakorolni, amit játszani szeretnénk. Ez hellyel-közzel sikerült is, de voltak hibák, amiket ki kell javítani, ez rám is vonatkozik. Menni kell tovább, keményen dolgozni az előttünk álló hetekben, javítani a dolgokon és akkor jól fogunk állni az idény kezdetekor. Nyilván nem volt egyszerű ekkora hőségben futballozni, de a másik csapatnak is ugyanolyan meleg volt, így ez nem lehet kifogás. Szerintem a 0:0-s eredmény nem olyan rossz. Hálás vagyok, amiért magamra ölthettem a DAC mezét, óriási dolognak és komoly lépcsőfoknak tartom, büszke vagyok rá. A teljesítményemen még javítanom kell, de véleményem szerint jó úton járunk” – mondta röviddel a tegnapi Austria Wien-DAC (0:0) edzőmeccset követően Tuboly Máté, csapatunk frissen igazolt középpályása.

A 19 éves magyar játékos kishíján góllal mutatkozott be színeinkben, az első félidő végén a hazai kapus nagy bravúrral hárította fejesét. „Felfutottam a jobbszélen, Yapi beadására érkeztem, de kicsit visszatekeredett a labda, ám gyorsan reagáltam és fejjel el tudtam érni. A kapus nagyszerű védést mutatott be, de legközelebb szerencsém lesz és bemegy. Mindenképpen úgy gondolom, hogy a szárnyvédő pozíciójából jövő beadások jó lehetőséget jelenthetnek a bajnokságban, amelyekre a középpályások és a támadók érkeznek. Ezekből sok gólt kell szereznünk. Úgy érzem, hogy egész jól sikerült beilleszkednem, nyilván a magyar srácokat már többnyire ismertem, de a külföldiek is nagyon befogadóak. Pozitívak az érzéseim, várom a továbbiakat.

article_bannerarticle_banner