Hír

Vitális Milán: Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt

Vitális Milán: Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt

A-CSAPAT
|
Hír
| csü 29.8.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Nagyon szeretem az ilyen találkozókat, amelyekre az itteniek örök emlékként fognak tekinteni.” Vitális Milán góllal és gólpasszal vette ki részét a tegnapi kilencgólos győzelemből.

„Nagyon jó hangulatú mérkőzést játszottunk, amelyen meg akartuk mutatni, hogy mi vagyunk a DAC és hogy szeretnénk magabiztosan továbbjutni. Ez sikerült is, méghozzá kilenc szerzett góllal. Tudtunk volna még többet is lőni, de véleményem szerint így is elégedettek lehetünk. Szerencsére a találatom előtt adtam egy gólpasszt is. A gólomnál Tubolytól jött az átadás és azonnal tudtam, hogy lőni fogok. Elég jól találtam el a labdát és szerencsére be is ment. Úgy gondolom, a csapatnak minden hasonló mérkőzésre megvan a motivációja, akármelyik osztályból érkező gárda ellen is lépünk pályára a kupában. Megvolt a motivációnk és ezt a pályán is sikerült megmutatni” – értékelt a tegnapi Ipolyszalka-DAC (0:9) kupamérkőzés után Vitális Milán, aki teljes 90 percet játszott. A 35. percben Andzouana találatánál gólpasszt jegyzett, öt perccel később pedig egy távoli lövéssel négyre növelte az előnyünket.

Igazi futballünnepre ébredt tegnap Ipolyszalka, az alig ezer lakosú határmenti kisfalu, a meccsre csordultig megtelt a stadion. Végül kétezer néző látta a DAC magabiztos továbbjutását a helyi hatodikligás együttes ellen. „Már a meccs elején látni lehetett, hogy sok ember látogat ki a kupaösszecsapásra. Magyar közösségben futballozhattunk, nagyon szeretem az ilyen találkozókat, amelyekre az itteniek örök emlékként fognak tekinteni. Szerintem a mostanit is sikerült így elraktározni a nézők emlékezetében, ennek pedig nagyon örülök” – tette hozzá a magyar U21-es válogatott középpályás, aki Trusa cseréje után kapitányi karszalaggal a karján fejezte be a kupatalálkozót.

article_bannerarticle_banner