Hír

Yhoan Andzouana a Niké Liga álomcsapatában!

Yhoan Andzouana a Niké Liga álomcsapatában!

A-CSAPAT
|
Hír
| hé 20.5.2024, Nagy Krisztián
article_banner
article_banner
article_banner

A Niké Liga 2023/24-es szezonjának Legjobb Tizenegyében Yhoan Andzouana képviseli a DAC-ot, akit a bajnokság legjobb balhátvédjének választottak.

Vasárnap este zajlott a Niké Liga 2023/24 Legjobb Tizenegye hagyományos ankétjának az eredményhirdetése.

Az elmúlt kilenc idényből nyolcadszor is találhatunk DAC-játékost a bajnokság legjobb tizenegyében. Ezúttal Yhoan Andzouana került be az álomcsapatba, aki a balhátvéd posztján kapta a legtöbb szavazatot.

A DAC játékosai a bajnokság hivatalos Legjobb Tizenegyében:
2015/16: Erik Pačinda
2016/17: Marin Ljubičić
2017/18: źubomír Šatka, Eric Davis, Marin Ljubičić és Erik Pačinda
2018/19: Kristián Koštrna, Eric Davis és Zsolt Kalmár
2019/20: Eric Davis és Zsolt Kalmár
2020/21: Zsolt Kalmár, Cesar Blackman és Eric Ramirez
2022/23: Miroslav Káčer és Nikola Krstović.
2023/24: Yhoan Andzouana

Így fest a Niké Liga 2023/24 Legjobb Tizenegye:

Dominik Takáč (Trnava, 7 szavazat) - Matúš Kme (AS Trenčín, 5), Kenan Bajrič (Slovan, 10), Guram Kashia (Slovan, 17), Yhoan Andzouana (DAC, 18) - Peter Kováčik (Podbrezová, 11), Juraj Kucka (Slovan, 25), Adrian Zeljkovič (Trnava, 9), Tigran Barseghyan (Slovan, 24) - Róbert Polievka Banská Bystrica, 18), Michal Ďuriš (Trnava, 13)

A tegnapi ünnepség során átadott díjak nyertesei:
A legjobb játékos: Juraj Kucka (Slovan)
A legjobb edző: id. Vladimír Weiss (Slovan)
Gólkirály: Tigran Barseghyan (Slovan) és Róbert Polievka (Banská Bystrica) – mindketten 13 gól
Szurkolói díj, a szezon személyisége: Juraj Kucka (Slovan)
A szezon felfedezettje: Nino Marcelli (Slovan)
Fair play díj: MŠK Žilina
A legjobb játékvezető: Ivan Kružliak
A legjobb játékvezető asszisztens: Ján Pozor

A szezon Legjobb Tizenegyére a Niké Liga résztvevőinek vezetőedzői, a Ligás Klubok Uniójának elnöke, a SZLSZ képviselői (a szlovák felnőttválogatott szövetségi kapitánya, a 21 éven alatti válogatott szövetségi kapitánya, a Végrehajtói Bizottság technikai igazgatója és az edzők képviselője), a Szlovákiai Futballedzők Uniójának az elnöke, a Ligás Gólkirályok Klubjának elnöke, a Futballprofik Uniójának elnöke és a médiumok képviselői szavazhattak. A legjobb játékvezetőkről a SZLSZ játékvezető-megfigyelőinek szavazatai döntöttek a SZLSZ Játékvezetői Bizottságával együttműködve.

Kétszeres képviselet a játékosok által választott legjobb tizenegyben

A Futballprofik Uniója (FU) idén második alkalommal szervezett szavazást a legjobb férfi és női játékos, illetve a szezon legjobb tizenegyének kategóriájában. Ez a voksolás amiatt különleges, hogy csak a leginkább érinettek vehettek rajta részt – tehát maguk a férfi és a női futballisták.

A szezon legjobb játékosának díját Tigran Barseghyan (Slovan) nyerte.

A játékosok által kiválasztott álomtizenegyben 2 DAC-futballista is helyet kapott: Yhoan Andzouana és Matej Trusa. Labdarúgóinknak a Nagyszombat elleni utolsó hazai mérkőzést követően a FU elnökségének tagja, Martin Krnáč adta át a kitüntetéseiket.

A Niké Liga legjobb tizenegye a FU szavazása alapján: Milan Borjan (Slovan) - Guram Kashia (Slovan), Marek Kristián Bartoš (Podbrezová), Yhoan Andzouana (DAC) - Adrian Zeljkovič (Trnava), Juraj Kucka (Slovan), Tigran Barseghyan (Slovan) - Matej Trusa (DAC), David Strelec (Slovan), Róbert Polievka Banská Bystrica), Michal Ďuriš (Trnava).

article_bannerarticle_banner