Aktuality

Smer Baku - mužstvo dnes cestuje do Azerbajdžanu

Smer Baku - mužstvo dnes cestuje do Azerbajdžanu

A-TÍM
|
Aktuality
| st 24.7.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

Žlto-modrí dnes smerujú na svoje prvé tohtoročné vystúpenie v rámci Konferenčnej ligy UEFA. Týchto 22 hráčov nominoval tréner Xisco Muňoz na dvojzápas na východe.

Dnes ráno naše mužstvo absolvovalo posledný tréning doma v tomto týždni, po ňom totiž žlto-modrí vyrážajú do Baku, kde vo štvrtok večer vstúpia do nového súťažného ročníka. A keďže v nedeľu nás čaká prvé ligové kolo v Košiciach, z dejiska pohárového stretnutia poletia zverenci trénera Xisca Muňoza priamo na východ Slovenska.

Výprava DAC-u vyrazí z MOL Akadémie na bratislavské letisko o jedenástej hodine, odkiaľ podľa plánu o 12.35 h odletí do Azerbajdžanu. Prílet do metropoly tejto deväťmiliónovej kaukazskej krajiny sa očakáva o zhruba štyri hodiny neskôr, t.j. o 18:20 miestneho času - v Azerbajdžane je o dve hodiny viac.

Úvodné vystúpenie v 2. predkole Konferenčnej lige UEFA proti striebornému tímu poslednej sezóny tamojšej ligy PFC Zira nás čaká zajtra o 18.30 h nášho času a stretnutie môžete sledovať aj v priamom prenose STVR.

Zajtrajšie stretnutie bude mať pre DAC poradové číslo 32 na európskej pohárovej scéne. Vlani sme vypadli hneď na prvej prekážke, ktorou bolo gruzínske Dila Gori. Rok predtým sme sa však po vyradení dvoch protivníkov dostali až do tretieho predkola, čo bude cieľom mužstva aj proti Zire.

Tréner Xisco Muňoz zobral so sebou nasledovný káder pozostávajúci z troch brankárov a 19 hráčov do poľa: Popović, Petráš, Németh - Almási, Andzouana, Bajo, Bernát, Bősze, Brunetti, Csinger, Dimun, Dolček, Herc, Kačaraba, Kaša, Mendez, Ramadan, Redzic, Trusa, Tuboly, Vitális a Yapi.

Ako píšeme vyššie, predzápasový tréning sa uskutočnil ešte doma, Dalga Arenu mužstvo prvýkrát uvidí až zajtra pred výkopom. Dnes od 18.15 h sa priamo v dejisku zápasu uskutoční tradičná tlačová konferencia, ktorú vám prinesieme naživo na našom YouTube kanáli aj Facebook profile. Pred novinárov sa posadia tréner Xisco Muňoz a za kabínu Christián Herc.