Előzetes

A Nagyölved - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

A Nagyölved - DAC 1904 kupamérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Előzetes
| ke 24.9.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

Szerdán 15:30 órakor a III. ligában szereplő TJ Družstevník Nagyölved otthonában lép pályára a DAC a Slovnaft Cup 3. fordulójának keretén belül.

Augusztus utolsó szerdáján a 2. forduló találkozójával indult a DAC számára a Slovnaft Cup 2024/25 elnevezésű küldetés. Kezdésképpen a VI. ligás TJ Ipolyszalka otthonában arattunk 9:0-s győzelmet, a góljainkat Andzouana, Trusa, Bernát (mindannyian 2), Vitális, Bősze és Szendrei szerezték.

A 3. fordulóban is maradunk a szélesebb régiónk határain belül: a sorsolás ezúttal a lévai járásba, a nyugati III. liga szereplőjéhez, a TJ Družstevník Nagyölved együtteséhez küld minket. Ellenfelünk az élvonalbeli Komárom farmcsapataként működik, a hazai kupasorozatban azonban a KFC kötelékébe tartozó futballisták nem lehetnek a farmcsapat segítségére.

A csaknem 1500 lakosú község gárdája immár a 17. szezonját tölti a harmadik legmagasabb osztályú bajnokságban, a jelenlegi résztvevők közül a legrégebben. Kristián Mako vezetőedző védencei remekül kezdték a pontvadászatot, az első négy forduló után százszázalékos mérleggel álltak. A soron következő öt mérkőzésen azonban mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek és a 9. fordulót követően a 17 tagú mezőnyben a nyolcadik helyre estek vissza, 4-1-4-es mérleggel és 14:13-as gólaránnyal. Szombaton Vágsellyén szenvedtek 0:3-as vereséget.

A Nagyölved az 1. fordulóban kezdte meg a kupaküzdelmeket. Kezdésképpen az ŠK Berekalja (Podlužany, VI. liga) otthonába utaztak, ahol 7:0-s sikert arattak. A 2. körben is idegenben léptek pályára, ismét egy hatodik ligás ellenfél állt az utukban és Zselízen sem kaptak gólt – 2:0-ra nyertek. A győztes gólt az a Knesz Dániel szerezte, aki akadémiánk növendéke volt.

Az alacsony átlagéletkorú csapat oszlopa és rangidős tagja a ma már 35 esztendős Peter Orávik, aki hosszú évekig az aranyosmaróti ViOn kulcsembere volt.

Már tavaly is találkozhattunk volna a Nagyölveddel, azonban az 1. fordulóban büntetőpárbaj után alulmaradtak a Felsőszelivel szemben, amelyet a 2. körben 4:0-ra legyőztünk. A sárga-zöldek legutóbb tavalyelőtt jutottak el a 3. fordulóig, amikor is az akkor még másodosztályú Komáromot fogadták és 1:6-os vereséget szenvedtek.

Ellenfelünk legszebb kupaemlékei 2016 őszére nyúlnak vissza. Sorrendben az Érsekújvárt (III. liga), az élvonalbeli Szenicét és a második ligás Iglót (Spišská Nová Ves) búcsúztatták. Az 5. fordulóban csak a Slovan tudott megálljt parancsolni nekik: az égszínkékek 2551 néző előtt Čavrić a 38. percben szerzett találatával szűk, 1:0-s sikert arattak.

Hasonló, vagy akár nagyobb számú nézősereg várható holnap is, hiszen magában a faluban és annak környékén is sok DAC-szurkoló él.

Csapatunk 15 nap leforgása alatt lejátszandó öt tétmérkőzésből a negyediken lép holnap pályára. „A sűrű menetrend ellenére mindig csak a legközelebbi akadályra összpontosítunk. Teljes erődobással készülünk a kupamérkőzésre, ugyanezt a pályán is elvárom a csapattól. Nagyon fontos számunkra a Slovnaft Cup, ezért a legerősebb összeállításban küldöm pályára az együttest. Meglátjuk, milyen állapotban lesznek a játékosok a hétvége után és hogy számolhatok-e Bernát és Vitális játékával, de mindenképpen a rendelkezésünkre álló legjobb tizenegyet nevezem a meccsre. Tiszteljük az ellenfelet, amit azzal is ki akarunk mutatni, hogy az elsőtől az utolsó percig mindent beleadunk, maximális intenzitással szeretnénk futballozni” – jelentette ki Xisco Muñoz vezetőedző.

A kupasorozat jelenlegi lebonyolítási rendjének a bevezetése (2014/15) óta holnap a 48. mérkőzésünket abszolváljuk, ezek közül már a negyvenediket idegenben.

A Slovnaft Cup 3. fordulójának Nagyölved – DAC 1904 mérkőzése 2024. szeptember 25-én, szerdán 15:30 órakor kezdődik, játékvezetők Smolák – Roszbeck, Vašš.

A Slovnaft Cup versenykiírása alapján egészen a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutó kiléte. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, azonnal büntetőpárbaj következik.

Mint minden tétmeccsről, holnap Nagyölvedről is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Emellett a YouTube-csatornánkon és Facebook profilunkon élőben is megtekinthetik a kupaösszecsapást.

A 4. forduló sorsolása szeptember 30-án, hétfőn zajlik majd.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A hazai klub információi alapján a stadion kapui két órával a kezdő sípszó előtt, tehát 13:30 órakor nyílnak. A 8 eurós belépőjegyeket a stadionba való belépéskor lesz lehetőség megvásárolni. A 15 éven aluli gyermekek belépése ingyenes.

A DAC szurkolói számára nem lesz külön kijelölt vendégszektor. A stadion területén belül négy büfé és elegendő számú szociális helyiség is a kilátogatók rendelkezésére áll.

Parkolni a stadion környékén lesz lehetséges, a járművel érkezőket a szervezők igazítják el. Kérjük, kövessék az utasításaikat.

article_bannerarticle_banner