Preview

Pred pohárovým stretnutím Veľké Ludince - DAC 1904

Pred pohárovým stretnutím Veľké Ludince - DAC 1904

A-TÍM
|
Preview
| ut 24.9.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

V stredu o 15.30 h nastúpi DAC v 3. kole Slovnaft Cupu na pôde účastníka III. ligy TJ Družstevník Veľké Ludince.

V poslednú augustovú stredu sa stretnutím 2. kola začala pre DAC misia s názvom Slovnaft Cup 2024/25. Na úvod sme vyhrali na ihrisku tímu VI. ligy TJ Salka 9:0, o góly sa podelili Andzouana, Trusa, Bernát (všetci po 2), Vitális, Bősze a Szendrei.

Aj v 3. kole zostávame v našom širšom regióne, tentoraz nás žreb posiela do levického okresu, k účastníkovi III. ligy Západ TJ Družstevník Veľké Ludince. Tie sú farmou prvoligového Komárna, v domácej pohárovej súťaži však kmeňoví hráči KFC nemôžu vypomôcť svojej farme.

Mužstvo z obce s necelými 1500 obyvateľmi pôsobí už 17. sezónu v tretej najvyššej súťaži, čo je najdlhšie z jej aktuálnych účastníkov. Zverenci trénera Kristiána Maťka mali výborný štart do ligy, v prvých štyroch kolách bodovali naplno. V ďalších piatich však pridali už len jeden bod a po 9. kole klesli na ôsme miesto zo 17 tímov, s bilanciou 4-1-4 a skóre 14:13. V sobotu podľahli v Šali 0:3.

Ich pohárová púť začala v 1. kole. Na úvod si poradili s ŠK Podlužany (VI. liga), ktoré porazili vonku 7:0. Aj v 2. kole cestovali za súperom, opäť šiestoligovým, a ani v Želiezovciach neinkasovali - vyhrali 2:0. Víťazný gól strelil Dániel Knesz, ktorý vyrastal v našej akadémii.

Oporou a staršinou mužstva s nízkym vekovým priemerom je dnes už 35-ročný Peter Orávik, ktorý bol dlhé obdobie oporou ViOnu Zlaté Moravce.

Na Ludince sme mohli naraziť už pred rokom, v 1. kole však v jedenástkovom rozstrele vypadli s Hornými Salibami, ktoré sme potom v 2. kole porazili 4:0. Do 3. kola sa zeleno-žltí naposledy pozreli predvlani, keď privítali vtedy ešte druholigové Komárno a podľahli mu 1:6.

Najkrajšie pohárové spomienky majú na jeseň 2016. Postupne vyradili Nové Zámky (III. liga), prvoligovú Senicu a druholigovú Spišskú Novú Ves. Stopku im vystavil až v 5. kole Slovan Bratislava, ktorý pred 2551 divákmi vyhral tesne 1:0 gólom Čavrića z 38. minúty.

Podobná, ba možno aj vyššia návšteva sa očakáva aj teraz, veď v samotnej obci a jej okolí žije množstvo fanúšikov DAC-u.

Naše mužstvo odohrá štvrté z piatich súťažných stretnutí v priebehu 15 dní. „Napriek nabitému kalendáru sa vždy pozeráme iba na najbližšiu prekážku. Na pohárový zápas sa pripravujeme s plnou energiou a tú budem vyžadovať aj od mužstva na ihrisku. Slovnaft Cup je pre nás veľmi dôležitý, preto nastúpime v plnej sile. Uvidíme, v akom stave budú hráči po víkende a či už budeme môcť rátať s Bernátom a Vitálisom, ale určite pošleme na trávnik to najlepšie, čo máme k dispozícii. Rešpektujeme súpera, čo chceme ukázať tým, že pôjdeme od prvej do poslednej minúty naplno, s maximálnou intenzitou,“ vyhlásil tréner Xisco Muňoz.

Od zavedenia aktuálneho modelu súťaže (2014/15) odohráme zajtra 48. zápas, z toho už 40. vonku.

Stretnutie 3. kola Slovnaft Cupu TJ Družstevník Veľké Ludince - DAC 1904 začína v stredu 25. septembra 2024 o 15.30 h, rozhodujú Smolák - Roszbeck, Vašš.

Podľa rozpisu Slovnaft Cupu sa až po štvrťfinále hrá na jedno víťazné stretnutie. V prípade nerozhodného výsledku sa nepredlžuje, rovno nasleduje rozstrel zo značky pokutového kopu.

Podobne ako z každého súťažného zápasu, aj zajtra z Veľkých Ludiniec vám na našej webstránke prinesieme živý textový prenos. Okrem toho si môžete stretnutie pozrieť aj v živom prenose na našom YouTube kanáli a Facebook profile.

Žreb 4. kola sa uskutoční v pondelok 30. septembra.

INFORMÁCIE PRE FANÚŠIKOV

Domáci klub informuje, že brány štadióna otvárajú dve hodiny pred zápasom, t.j. o 13.30 h. Vstupenky v cene 8 eur budú v predaji priamo pri vstupe na štadión. Deti do 15 rokov majú vstup zdarma.

Pre fanúšikov DAC-u nebude vyčlenený samostatný hosťujúci sektor. Priamo v areáli štadióna budú otvorené štyri bufety a dostatočný počet sociálnych zariadení.

Parkovanie je možné v okolí štadióna, prichádzajúci motoristi budú usmerňovaní usporiadateľmi. Prosíme vás, aby ste sa riadili ich pokynmi.

article_bannerarticle_banner