Hír

U13-as csapatunk aranyérmes lett a II. DAC CUP-on

U13-as csapatunk aranyérmes lett a II. DAC CUP-on

AKADÉMIA
|
Hír
| szo 1.6.2024, Kiss,FAA
article_banner
article_banner
article_banner

A tavalyi harmadik helyezést követően idén a dobogó legfelső fokára állhattak fel az U13-as csapatunk játékosai a MOL Akadémián második alkalommal megrendezett DAC CUP-on.

Idén is hat ország hat futballcsapata vett részt a május 25-26-i hétvégén megrendezett U13-as utánpótlástornán. A kétnapos sporteseményen a DAC 1904 fiataljai mellett a magyar ETO FC Győr, a cseh Slavia Praha, a lengyel Legia Warszava, az osztrák Austria Wien és az angol Aston Villa ifjúsági játékosai léptek pályára.

A hatból négy együttes már a tavalyi, első ízben megrendezett DAC CUP-on is részt vett, az Austria Wien és a Slavia Praha korosztályos együttese pedig először szerepelt a tornán. Látványos akciókból és kiélezett csatákból ezúttal sem volt hiány. Az utolsó sípszó elhangzása után pedig jött az ünnepélyes kiértékelés, melynek során akadémiánk neveltjei, Farkas Norbert vezetőedző védencei állhattak fel a dobogó tetejére, megelőzve a Győri ETO és az Austria Wien csapatát.

A nemzetközi sportrendezvényre való felkészülés során a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyerekek a lehető legjobb feltételek között futballozhassanak, a kétnapos torna végeztével pedig felejthetetlen élményekkel térjenek haza. „Az akadémia 10 évének kemény munkája van abban, hogy ezek a nagymúltú, tradicionális klubok egyáltalán elfogadták a meghívásunkat a tornára. A pozitív visszajelzések alapján büszkék lehetünk úgy a szervezésre, mint a tornán való szereplésre. Az, hogy megnyertük a tornát, csak hab a tortán. Fontosabb ennél az a tény, hogy régiós csapatunk versenyképes volt Bécs, Prága, Birmingham, Varsó és Győr elit csapataival” – fogalmazott Németh Krisztián, a DAC Akadémia igazgatója.

A II. DAC CUP U13 egyéni díjazottjai:

Legjobb kapus: Dominik Jerábek (Slavia Praha)

A torna legjobb játékosa: Benni Jukic (Austria Wien)

A legjobb góllövők: Bugledits Barnabás (ETO FC Győr), Niklas Lueger (Austria Wien)

A II. DAC CUP U13 All Star csapata:

Dominik Jerábek(SK Slavia Praha)

Coley Chris (Aston Villa)

Lipinski Cyprian (Legia Warszawa)

Varga Máté (ETO FC Győr)

Lugger Nikolas (FK Austria Wien)

Ulreich Matteo (FK Austria Wien)

Renardson Hayden (Aston Villa)

Jukic Benni (FK Austria Wien)

Bugledits Barnabás (ETO FC Győr)

Wandowicz Franek (Legia Warszawa)

Németh Levente (DAC 1904)