Hír

Az idei nyár sem telik el MOL Kukkonia Cup nélkül!

Az idei nyár sem telik el MOL Kukkonia Cup nélkül!

AKADÉMIA
|
Hír
| csü 4.7.2024, Kiss,FAA
article_banner
article_banner
article_banner

Július 25-től 27-ig ismét a MOL Football Academy ad otthont a régió egyik legnagyobb figyelmet vonzó utánpótlástornájának, a MOL Kukkonia Cupnak. A rangos nemzetközi megmérettetésre idén már kilencedik alkalommal kerül sor.

Már hagyománnyá vált, hogy a nyár közepén Dunaszerdahelyen találkoznak a közép-európai régió labdarúgóklubjainak U19-es csapatai, hogy összemérjék erejüket egy focitornán. Az idei háromnapos rendezvényen ismét öt ország – Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Horvátország és Románia – fiataljai mérkőznek meg a kupáért.

A neves ifjúsági torna idén már kilencedik évadához érkezett, ám a gyökerei még ennél is mélyebbre nyúlnak vissza. Az 1980-as években az Arató Kupa számított a mostani torna elődjének, amely 2015-ben a DAC labdarúgóklubnak és a Kukkonia polgári társulásnak köszönhetően indult újjá az addigra megváltoztatott MOL Kukkonia Cup néven.

A versenysorozat legeredményesebb résztvevőjének a DAC U19-es utánpótláscsapata számít, a hazaiaknak az eddigi nyolc tornán négy alkalommal sikerült elhódítaniuk az elsőséget. A sárga-kékek legutóbb két évvel ezelőtt, 2022-ben végeztek az élen. Nem lesz könnyű dolga Peter Černák edző legénységének, ha meg akarja nyerni a kupát, hiszen idén is rendkívül erős lesz a mezőny.A DAC U19-es csapata lesz az egyedüli szlovákiai együttes, Magyarországról a Győri ETO a Puskás Akadémia, a Kisvárda és a DVTK, Romániából a Csíkszereda, Szerbiából a Topolya, Horvátországból pedig az Eszék érkezik Dunaszerdahelyre

A DAC Academy igazgatója, Németh Krisztián bízik benne, hogy az idei torna is sikeres lesz, és nagy löketet ad majd a fiataloknak a további pályafutásukban. „Tavaly az eszékiek nyakába került az aranyérem, meglátjuk, idén ki emeli majd magasba a kupát. Egy biztos, kiélezett mérkőzésekből ezúttal sem lesz hiány. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy állandó visszatérők is vannak. Akadémiánkon ezúttal is profi körülmények fogadják majd a csapatokat, így a fiatal játékosok minden figyelmüket a labdarúgásra fordíthatják. A srácok mind bizonyítani és nyerni jönnek ide, így biztos, hogy idén sem maradunk el a korábbi években már megszokott színvonaltól” – mondta Németh Krisztián.

A IX. MOL Kukkonia Cup helyszíne a MOL Football Academy, ahová minden kilátogató szurkoló számára ingyenes a belépés.

article_bannerarticle_banner