Aktuality

Ani toto leto nebude bez MOL Kukkonia Cupu!

Ani toto leto nebude bez MOL Kukkonia Cupu!

AKADÉMIA
|
Aktuality
| št 4.7.2024, Kiss,FAA
article_banner
article_banner
article_banner

V dňoch 25. až 27. júla bude futbalová akadémia MOL opäť hostiť MOL Kukkonia Cup, jeden z najvýznamnejších mládežníckych turnajov v regióne. Prestížna medzinárodná súťaž sa tento rok uskutoční už po deviatykrát.

Stalo sa už tradíciou, že tímy U19 futbalových klubov zo stredoeurópskeho regiónu sa uprostred leta stretávajú v Dunajskej Strede, aby si zmerali svoje sily na futbalovom turnaji. Na tohtoročnom trojdňovom podujatí sa o pohár znova pobijú mladíci z piatich krajín - Slovenska, Maďarska, Srbska, Chorvátska a Rumunska.

Povestný mládežnícky turnaj sa koná už deviatu sezónu, ale jeho korene siahajú ešte hlbšie do minulosti. Predchodcom súčasného turnaja v 80-tych rokoch minulého storočia bol Dožinkový pohár, ktorý vďaka futbalovému klubu DAC a občianskemu združeniu Kukkonia bol v roku 2015 obnovený pod názvom MOL Kukkonia Cup.

Najúspešnejším účastníkom turnaja je juniorský tím DAC U19, domácemu celku na doterajších ôsmich turnajoch sa podarilo získať prvé miesto štyrikrát. Žlto-modrí sa naposledy umiestnili na najvyššej priečke pred dvoma rokmi v roku 2022. Pre zverencov trénera Petra Černáka to nebude ľahké, ak chcú vyhrať pohár, keďže konkurencia bude opäť mimoriadne silná. DAC U19 bude jediným tímom zo Slovenska, z Maďarska sa na turnaji predstavia Győri ETO, Puskás Akadémia, Kisvárda a DVTK, z Rumunska Csíkszereda (Miercurea Ciuc), zo Srbska Topolya (Bačka Topola) a z Chorvátska Eszék (Osijek).

Riaditeľ akadémie DAC Krisztián Németh verí, že aj tohtoročný turnaj bude úspešný a bude značným impulzom pre mladých hráčov v ich ďalšej kariére. "Minulý rok získali zlatú medailu hráči Osijeku, uvidíme, kto zdvihne trofej tento rok. Jedno je isté, ani tentoraz nebude núdza o tvrdé zápasy. Je pre nás veľkou cťou, že máme aj pravidelných navrátilcov. Na našej akadémii privítajú tímy profesionálne podmienky, a tak sa mladí hráči môžu naplno venovať futbalu. Všetci chalani sem prichádzajú, aby sa ukázali a vyhrali, je teda isté, že ani tento rok nezaostaneme za úrovňou, na ktorú sme boli zvyknutí v predchádzajúcich rokoch," povedal Krisztián Németh.

Dejiskom IX. ročníka MOL Kukkonia Cupu bude futbalová akadémia MOL, kde je vstup pre všetkých fanúšikov voľný.

article_bannerarticle_banner