Hír

Öt ország nyolc csapata vett részt az idei a IX. MOL Kukkonia Cup-on

Öt ország nyolc csapata vett részt az idei a IX. MOL Kukkonia Cup-on

AKADÉMIA
|
Hír
| ke 30.7.2024, Kiss,FAA

Szoros küzdelmek, gyönyörű gólok és örömteli pillanatok jellemezték a IX. MOL Kukkonia Cupot. Az idei U19-es utánpótlástorna győztese a Topolya, a DAC akadémistáinak nyakába pedig ezüstérem került.

Kilencedik alkalommal találkoztak Dunaszerdahelyen a közép-európai régió labdarúgóklubjainak U19-es csapatai, hogy összemérjék erejüket egy focitornán. A július 25-től 27-ig tartó sporteseményen idén öt ország – Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Horvátország és Románia – fiataljai mérkőztek meg a kupáért.

A torna ünnepélyes megnyitón Németh Krisztián, a DAC Akadémia igazgatója és Rajkovics István, a torna főszervezője köszöntötte Tóth Balázst, a Puskás Akadémia klubigazgatóját, Martin Žambát, a szlovák U17-es válogatott edzőjét és Jozef Valachovičot, a Szlovák Labdarúgó Szövetség főkoordinátorát, majd azonnal a labdáé lett a főszerep. A csütörtöki nyitónapon négy, pénteken pedig nyolc mérkőzést játszottak a két csoportra osztott csapatok, a kialakult sorrend után pedig következtek a szombati helyosztó mérkőzések.

A DAC U19-es csapata egészen a döntőig jutott, ahol csupán büntetőpárbajban maradt alul a tornagyőztes szerb FK TSC Topolya csapatával szemben. „Büszke vagyok, hogy a fiaink nagyon jól szerepeltek ezen a nemzetközi megmérettetésen, és csupán tizenegyesekkel kaptak ki a döntőben. Ami azonban ennél is fontosabb, hogy kitűnő tapasztalatokat szereztek a srácok, melyeknek köszönhetően a nemzetközi futball kihívásainak is eleget tudnak majd tenni a jövőben. A tornán megismerhettük a szlovák, a magyar, a szerb, a horvát és a román labdarúgás stílusjegyeit. Köszönöm a hazai klubnak a szervezést és a külföldi csapatoknak, hogy eljöttek hozzánk. A nézők is szép számban látogatták a mérkőzéseket” – értékelte a tornát Németh Krisztián, hozzátéve, hogy a jubileumi, 10. MOL Kukkonia Cupra már most elfogadta a meghívást a Viktoria Plzeň U19-es csapata, így jövőre újabb résztvevővel bővül a mezőny.

A IX. MOL Kukkonia Cup végeredménye:

1. FK TSC Topolya

2. DAC 1904

3. Kisvárda

4. NK Osijek

5. ETO FC Győr

6. Puskás Akadémia

7. FK Csíkszereda

8. DVTK

Egyéni díjazottak:

A torna legjobb játékosa: Marcel Kucman – DAC 1904

A torna gólkirálya: Roman Krutsan – Kisvárda

A torna legjobb kapusa: Ilja Pantelin – FK TSC Topolya

article_bannerarticle_banner