Aktuality

Osem tímov z piatich krajín sa zúčastnilo tohtoročného IX. MOL Kukkonia Cupu

Osem tímov z piatich krajín sa zúčastnilo tohtoročného IX. MOL Kukkonia Cupu

AKADÉMIA
|
Aktuality
| ut 30.7.2024, Kiss,FAA

IX. ročník MOL Kukkonia Cupu sa niesol v znamení tesných súbojov, krásnych gólov a radostných chvíľ. Víťazom tohtoročného mládežníckeho turnaja U19 sa stala Bačka Topola, zatiaľ čo hráči akadémie DAC získali striebornú medailu.

Tímy U19 futbalových klubov stredoeurópskeho regiónu sa stretli v Dunajskej Strede už po deviatykrát, aby si zmerali svoje sily na futbalovom turnaji. Tento rok na podujatí, ktoré prebiehalo od 25. do 27. júla, bojovali o pohár mladíci z piatich krajín - Slovenska, Maďarska, Srbska, Chorvátska a Rumunska.

Na slávnostnom otvorení turnaja Krisztián Németh, riaditeľ Akadémie DAC a István Rajkovics, hlavný organizátor turnaja, privítali Balázsa Tótha, riaditeľa klubu Puskás Akadémie, Martina Žambu, trénera slovenskej reprezentácie U17 a Jozefa Valachoviča, hlavného koordinátora Slovenského futbalového zväzu, a potom sa do centra pozornosti okamžite dostala lopta. Tímy, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín, v úvodný deň vo štvrtok odohrali štyri stretnutia, v piatok osem zápasov, a na základe poradia v skupinách nasledovali sobotňajšie zápasy o umiestnenie.

Tím DAC U19 sa dostal až do finále, kde prehral iba v penaltovom rozstrele s víťazom turnaja FK TSC Topola zo Srbska. „Som hrdý na to, že naši chlapci si v tomto medzinárodnom meraní síl počínali veľmi dobre a vo finále prehrali iba na pokutové kopy. Čo je však ešte dôležitejšie, že chlapci získali výborné skúsenosti, vďaka ktorým budú v budúcnosti schopní čeliť aj výzvam medzinárodného futbalu. Počas turnaja sme sa mohli zoznámiť s črtami štýlu slovenského, maďarského, srbského, chorvátskeho i rumunského futbalu. Ďakujem domácemu klubu za organizáciu turnaja a zahraničným tímom, že k nám zavítali. Na zápasy prišli v hojnom počte aj diváci,“ zhodnotil turnaj Krisztián Németh a dodal, že pozvanie na X. ročník MOL Kukkonia Cupu už prijalo aj družstvo U19 Viktorie Plzeň, takže budúci rok sa turnaj rozšíri o ďalšieho účastníka.

Konečný výsledok IX. MOL Kukkonia Cupu:

1. FK TSC Topola

2. DAC 1904

3. Kisvárda

4. NK Osijek

5. ETO FC Győr

6. Puskás Akadémia

7. FK Csíkszereda (Miercurea Ciuc)

8. DVTK Diósgyőr

Individuálne ocenení:

Najlepší hráč turnaja: Marcel Kucman – DAC 1904

Kráľ strelcov turnaja: Roman Krutsan – Kisvárda

Najlepší brankár turnaja: Ilja Pantelin – FK TSC Topolya

article_bannerarticle_banner