Hír

Edzőink a hétvégi bajnoki mérkőzésekről

Edzőink a hétvégi bajnoki mérkőzésekről

AKADÉMIA
|
Hír
| ke 20.8.2019, Rákócza Klaudia

Vezetőedzőink rövid értékelése a hétvégi mérkőzések kapcsán.

DAC U19 - Nitra U19 4:0
Michal Kuruc, a DAC U19 vezetőedzője: „Nehéz mérkőzést játszottunk, ellenfelünk biztosan a bajnokság legjobbjai közé fog tartozni. Nagyon jó eredményt értünk el, viszont a játékunk ezúttal nem az elképzeléseink szerint alakult – sem a támadásban, sem a védekezésben. Elöl több mozgásra lett volna szükség, s kombinatívabb játékra, hiszen az első félidőben nem tudtunk sok helyzetet kialakítani. Nagyban segített minket az egymást követő két megszerzett gól az első félidő végén. A második játékrészben már jobb játékot mutattunk. A harmadik gól után ellenfelünk már nem tudott helyzetbe kerül, mi pedig kontrollálni tudtuk a mérkőzést.”

Nitra U17 - DAC U17 1:2
Szijjártó László, a DAC U17 vezetőedzője: „Tipikus szezonnyitó mérkőzést láttunk. Az első félidőben sok volt a pontatlanság, s az ellenfél egy kontra után vezetést szerzett. A második játékrészben változtattunk – teljesen más felfogásban léptünk pályára, aminek meg is lett az eredménye, hiszen sikerült egyenlítenünk. A végén egy parádés góllal még a győzelmet is sikerült megszereznünk. Gratulálok a fiúknak és bízom benne, hogy ez a győzelem kellő lökést ad a csapatnak a soron következő mérkőzésekhez.”

Nitra U16 - DAC U16 0:1
Kiss Igor, a DAC U16 vezetőedzője: „Remek mérkőzést láttunk, kitűnő ellenféllel szemben. Az első félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk – kemény, agresszív, gyors játékot játszottunk, és a 38. percben sikerült előnybe kerülnünk. A szezonra tekintve azt mondanám, csapatomtól ilyen teljesítményt várok a továbbiakban is. A második félidőben picit fáradtabbak voltunk, de így is volt két igazán nagy helyzetünk. Mindvégig izgalmas összecsapás volt, s örülünk, hogy tartani tudtuk előnyünket.”

Trnava WU19 - DAC WU19 8:0
Horváth Dóra, a DAC WU19 vezetőedzője: „A hétvégi teljesítményünket sajnos gyengére kell, hogy értékeljem. A nyári felkészülésünk nehezen indult, és a sorsolás sem kedvezett, hiszen rögtön az első bajnoki mérkőzésen Nagyszombattal kellett összemérnünk tudásunkat. Az első perctől kezdve letámadtak minket, s 11 magabiztos játékossal álltunk szemben a pályán. Talán ez az, ami nálunk hiányzott. Rengeteg volt a pontatlan passz, labdavesztés után nem tudtunk visszatámadni. Természetesen voltak szép pillanataink is a pályán. A mérkőzés után megbeszéltük a lányokkal, hogy ennél sokkal felelősségteljesebben, keményebben kell dolgoznunk – mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken.”

Trnava WU15 - DAC WU15 14:1
Bögi László, a DAC WU15 vezetőedzője: „A hétvégi mérkőzés megmutatta, mennyire és hol vagyunk lemaradva Szlovákia női élcsapataitól. Láttuk, min kell dolgoznunk, mely szituációkat kell gyakorolnunk az edzéseken. Az ellenfél sajnos a futball minden fázisában jobb volt nálunk. Nagyszombatban már a felkészítő kategóriában is foglalkoznak a lányokkal, míg nálunk sokan csak a WU15-ben kezdenek játszani. Az eredménytől függetlenül a lányok hajtottak az utolsó percig és ezt vissza is kapták egy csodás gól formájában.”

article_bannerarticle_banner