Hír

​Edzőink a hétvégi bajnoki mérkőzésekről

​Edzőink a hétvégi bajnoki mérkőzésekről

AKADÉMIA
|
Hír
| ke 3.9.2019, Rákócza Klaudia (text), fkpoprad.sk (foto)

Vezetőedzőink rövid értékelése a hétvégi mérkőzések kapcsán.

Michal Kuruc, a DAC U19 vezetőedzője: „A poprádi nem a mi mérkőzésünk volt – sem a mutatott játék, sem az eredmény szempontjából. Az első percektől kezdve keményebbnek tűntek a hazaiak, több párharcot nyertek, s fokozatosan lehetőségekhez jutottak. A kiegyenlített 1:1-es félidő után szerettük volna növelni aktivitásunkat, s kombinatívabban játszani. A második játékrészt sem kezdtük a legjobban, de paradox módon két gólt is tudtunk szerezni. Sajnos a kétgólos előnyt elveszítettük – az elsőt azonnal gólunk után kaptuk, az egyenlítő találat pedig a mérkőzés utolsó perceiben. Mindez nagyon sajnálatos, de úgy vélem, a döntetlen igazságos.”

Szijjártó László, a DAC U17 vezetőedzője: „Játékosaimnak egy hét alatt ez volt a 3. bajnoki mérkőzése, emellett pedig 3 játékosunk is hiányzott – ők a válogatottal szerepeltek egy nemzetközi tornán –, s mindez a hétvégi találkozónkon is érzékelhető volt. Ennek ellenére a utolsó percekig küzdöttek, hittek a győzelemben – ez volt az újabb siker kulcsa.”

Kiss Igor, a DAC U16 vezetőedzője: „Mérkőzésünket 4:2-es győzelemmel zártuk. Hatékony, kombinatív futballt mutattunk, viszont hibák is előfordultak a játékunkban. Ezek az apró kihagyások az ellenfél találataiban mutatkoztak meg, de szerencsére a kapott gólokra mindig válaszolni tudtunk. Jó teljesítményt nyújtottunk, így megérdemelten nyertük meg a találkozót.”

Balla Béla, a DAC U15 vezetőedzője: „A mérkőzést nem indult jól számunkra, hiszen az 1. percben egy rögzített szituáció után a hazai csapat vezetést szerzett. Sajnos a gól után nem nagyon találtuk magunkat és akadozott a játékunk. Sok egyéni hibával, rossz megoldásokkal folytattuk. Az 1. félidő felétől játékunk már biztosabb és pontosabb volt, és a szünetig sikerült az eredményt is megfordítanunk. A félidőben a játékosoktól nagyobb koncentrációt és nyugalmat kértünk. A 2. felidőben már egy más csapatot láttunk, és magabiztos győzelmet arattunk. Jó eredményt értünk el, de helyenként nem voltam megelégedve a játékkal.”

Ravasz Tibor, a DAC U14 vezetőedzője: „Úgy gondolom, az óriási hőség rányomta bélyegét a mérkőzés minőségére. Játékosaimon látszott, hogy szeretnék megvalósítani az elképzeléseinket, de ezúttal több hiba is becsúszott a játékunkba. Ennek ellenére örülök az elért eredménynek.”

Bogyai Krisztián, a DAC U13 vezetőedzője: „Az egész mérkőzésen nagy kedvvel játszottak a fiúk. Próbáltuk gyorsabban járatni a labdát, labdavesztés után pedig minél gyorsabban visszaszerezni azt – ez a mérkőzés nagy részében sikerült is. Ellenfelünket állandó nyomás alatt tartottuk, mezőnyben jól kombináltunk, sok szép akciót sikerült kidolgoznunk, s gólokkal befejeznünk.”

Molnár Krisztián, a DAC U12 vezetőedzője: „Megérdemelt győzelmet arattunk, hiszen az egész mérkőzés során minden tekintetben ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni. Nagyon jól védekeztünk, így ellenfelünk csupán néhány gyors támadást tudott vezetni. A mérkőzés jelentős részében az ellenfél térfelén zajlott a játék, s ennek köszönhetően nagyon sok támadást dolgoztunk ki, melyeket gólra is tudtunk váltani. A srácok nagyon jó felfogásban játszottak – a jelentős előny ellenére, a nagy meleg és a biztos vezetés tudatában is egészen a mérkőzés végéig teljes erőbedobással játszottak. Gratulálok minden játékosnak a teljesítményéhez.”

Horváth Dóra, a DAC WU19 vezetőedzője: „Óriásit küzdöttek a lányok Érsekújvárban. Ennyire összetartónak még sosem láttam őket a pályán. 0:3-ról hoztuk fel az eredményt 3:3-ra, viszont egy számunkra érthetetlen piros lap után az ellenfél az utolsó percben betalált a hálónkba. Ismét könnyes szemekkel hagytuk el a pályát... Az eredmény ellenére azt kell mondanom, hogy az első 15-20 percet leszámítva a lányok nagyon jól teljesítettek. Nálam ez a küzdelem sokkal többet ér, mint az 1 pont, amit hazahozhattunk volna.”

Rajkovics Bence, a DAC WU15 segédedzője: „Érsekújvár elleni mérkőzésünk sok szempontból volt jó és rossz. A lányok küzdöttek, de sajnos nem volt elég ahhoz, hogy jobb eredményt tudjunk hozni. Voltak szép passzok, kombinációk, amelyekből gólt is rúghattunk volna. Az ellenfél egy gyors játékosra támaszkodva hozta a meccset, akit hátvédjeink nem mindig tudtak megállítani. A lányok szívből küzdöttek, most pedig már teljes erőbedobással készülünk a következő mérkőzésre.”

article_bannerarticle_banner