Hír

​Edzőink a hétvégi bajnoki mérkőzésekről

​Edzőink a hétvégi bajnoki mérkőzésekről

AKADÉMIA
|
Hír
| ke 12.11.2019, Rákócza Klaudia

Vezetőedzőink rövid értékelése a hétvégi mérkőzések kapcsán.

DAC U17 - Szenice U17 2:0

Szijjártó László, a DAC U17 vezetőedzője: „A mérkőzés eleji dominanciánkat már a 12. percben gólra tudtuk váltani egy tetszetős akció után, a folytatásban pedig inkább a mezőnyben folyt a játék. A második félidőben a vendégek próbálkozásaira góllal tudtunk válaszolni, ami egyben a mérkőzés végeredményét is jelentette.”

DAC U16 - Szenice U16 1:1

Kiss Igor, a DAC U16 vezetőedzője: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, még ha nem is győzelemmel zárult. Az egész találkozó során az ellenfél térfelén zajlott a játék, s minden szempontból mi domináltunk. Nagy nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, s egy szép kombináció után sikerült vezetéshez jutnunk, az ezt követő első szögletből viszont gólt kaptunk. A fiúk nagyon szerettek volna győzni, de az ellenfélnek sikerült megőriznie az eredményt.”

Pozsonyligetfalu U15 - DAC U15 1:2

Balla Béla, a DAC U15 vezetőedzője: „Az első félidő 25. percéig aktívan és jól fociztunk. Veszélyes támadásokat vezettünk a széleken, de nem sikerült gólt rúgnunk. Ezt követően egy érdekes szituáció után vezetést szereztünk. A második félidő elején sikerült növelni előnyünket, de nem sokkal később a hazaiak szépítettek. Jól védekeztünk, az ellentámadásainkat viszont nem sikerült góllal befejezni. Örülök, hogy megnyertük ezt a nehéz mérkőzést.”

Pozsonyligetfalu U14 - DAC U14 2:2

Ravasz Tibor, a DAC U14 vezetőedzője:„Harcias mérkőzést játszottunk, ahol mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet. Ezúttal is sok helyzetet dolgoztunk ki, de a befejezéseknél rossz döntéseket hoztunk.”

DAC U13 - Pozsonyligetfalu U13 3:1

Bogyai Krisztián, a DAC U13 vezetőedzője: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, nagyszerű akciók után kétgólos vezetést szereztünk, majd egy átlövés után már hárommal vezettünk. Ami viszont ennél is fontosabb – letámadásunkkal nem hagytuk kibontakozni ellenfelünket. Nagyon sok labdát szereztünk, ami után sok kontratámadást vezettünk. Ezzel a mentalitással és akarattal kell folytatnunk tovább a munkát.”

DAC U12 - Pozsonyligetfalu U12 16:9

Molnár Krisztián, a DAC U12 vezetőedzője: „Az egész mérkőzés során jobban játszottunk az ellenfélnél, de míg az első félidőben ismét nagyon sok helyzetet hagytunk kihasználatlanul, addig a másodikban sikerült a lehetőségek felét gólra váltani, s védekezésben is stabilnak maradni. Ennek a két tényezőnek köszönhetően megfordítottuk az eredményt és szinte lehetőséget sem engedtünk ellenfelünknek a gólszerzésre. Megérdemelt győzelmet arattunk.”

DAC WU19 - Nyitra WU19 0:3

Horváth Dóra, a DAC WU19 vezetőedzője: „Bár pontot nem sikerült szereznünk, pozitívan értékelem csapatom teljesítményét, hiszen az első perctől az utolsóig küzdöttünk. Azt kértem a lányoktól, elsősorban a defenzív játékra összpontosítsanak, majd próbáljanak támadásokat indítani, gólt rúgni. Az első percekben becsúszott egy gól, a lányok azonban nem adták fel. A 70. percig megvolt az esélyünk az egyenlítésre, de sajnos a szerencse nem állt mellettünk. Ahogy az eddigi mérkőzések sem, a mai sem veszi el a kedvünket. Edzünk, tanulunk, fejlődünk tovább.”

DAC WU15 - Nyitra WU15 4:1

Bögi László, a DAC WU15 vezetőedzője: „A lányok azt az utasítást kapták a mérkőzés előtt, hogy sok kombinációval a pálya közepén, valamint a széleken kialakított 1:1, 2:1 szituációkból próbáljanak profitálni, és így eljutni az ellenfél kapujához. Nehéz dolgunk volt, így nagyrészt a széleken vezettünk támadásokat. Az ellenfél védői mögé berúgott lábdákból sok gólt szereztünk az egész félszezonban, így volt ez ma is. Javítanunk kell a helyzetkihasználáson és a szélről beívelt labdákon.”

article_bannerarticle_banner