Hír

​Injury Prevention Day a MOL Arénában

​Injury Prevention Day a MOL Arénában

AKADÉMIA
|
Hír
| sze 27.11.2019, Rákócza Klaudia

November utolsó vasárnapján edzők, játékosok és szülők egyaránt részt vehettek a sérülésmegelőzéssel kapcsolatos előadáson és workshopon.

November 24-én, vasárnap délután a DAC Akadémia, az FK 2007 és a Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség jóvoltából sportsérülések megelőzésével kapcsolatos előadást és workshopot rendeztek a MOL Arénában. A helyes sporttáplálkozásról doktor Milan Sedliak adott elő, aki a pozsonyi Comenius Egyetem Testnevelési Karának tudományos kutatásért és nemzetközi együttműködésért felelős dékánhelyettese, valamint a pozsonyi Slovan táplálkozási szakértője. 

„Sedliak doktor úrnak köszönhetően egy fantasztikus előadást hallhattunk a sporttáplálkozásról – sportolóként mit és mikor szabad fogyasztani, hogyan kell táplálkozni edzések előtt és után, illetve a mérkőzések napján. A nagyon jól összeállított prezentáció érdekes és interaktív volt, így lekötötte a játékosok és a szülők figyelmét is” – nyilatkozta az előadással kapcsolatban Orbán Réka, a DAC 1904 és a MOL Football Academy egészségügyi koordinátora.

Az előadást követően Lukáš Hačkulič, a DAC A-csapatának fizioterapeutája workshop keretében hasznos sérülésmegelőzésre alkalmas gyakorlatokat szemléltetett. Olyan módszereket és mozgásgyakorlatokat mutatott be a játékosok bevonásával, melyekkel megelőzhetik a sérülések kialakulását. Különböző segédeszközöket, rehabilitációs eszközöket – pl. Game Ready, NormaTec, FlossBand – alkalmazott a helyszínen, melyekkel a gyakorlatokat a játékosok akár otthon vagy edzés előtt is elvégezhetnek saját védelmük és egészségük érdekében. „Fontosnak tartottuk, ezt az előadást és workshopot, mivel meggyőződésünk, hogy az egészséges étrend és életmód, valamint a sérülésmegelőzés alapfeltételei a fejlődés és a siker elérésének” – mondta Orbán Réka.

Segédeszközök használatban:
 

article_bannerarticle_banner