Hír

DAC U10: két nap alatt két bajnoki cím!

DAC U10: két nap alatt két bajnoki cím!

AKADÉMIA
|
Hír
| ke 2.6.2015, Nagy Krisztián

A DAC U10-es csapata megnyerte a dunaszerdahelyi területi LSz által irányított, a kezdők (U11) számára kiírt hosszú távú bajnokságot, majd begyűjtötte az U10-esek kerületi bajnoki címét is!

Két nap leforgása alatt két bajnoki címet szerzett a DAC U10-es csapata - előbb az egy évvel idősebb korosztályban lett a járás legjobbja, majd a saját U10-es kategóriájában végleg bebiztosította elsőségét a kerületi bajnokságban. A sikerről a csapat edzője, Bögi Ferenc számol be: „A területi bajnokság tornarendszerben zajlott és tavasszal már a legjobb négy között szerepelhettünk. A tőlünk egy évvel idősebb ellenfeleink a Nagymegyer, Bős és a nagymagyari Roma kiváló csapatai voltak. Az első két tavaszi tornát még körbeverések és szoros eredmények jellemezték. A bajnoki cím gyakorlatilag a Nagymagyaron szervezett, harmadik tornán dőlt el, amikor sikerült mindhárom riválisunkat legyőznünk. A bősi tornán játéklehetőséghez juthatott minden regisztrált játékosunk, akik újabb három győzelemmel hálálták meg a bizalmat, így mindannyian kivették a részüket a sikerből. Az elmúlt hétvégén pedig a kerületi bajnokságban - ahol a saját, U10-es korosztályunkban szerepelünk, és két forduló van még hátra - a Vágsellye elleni győztes (6:1) meccset követően behozhatatlan előnyre tettünk szert a Komárom előtt. Így tehát két nap leforgása alatt dőlt el, hogy mindkét bajnokságunkban az élen végeztünk.“ Mivel ezen a szinten ezek a legmagasabb versenyek, a fiúk tehát megnyertek minden hosszú távú bajnokságot, amiben indultak. Gratulálunk!

A csapat eredményei az utolsó, bősi tornán:

DAC - FC Roma Zlaté Klasy 4:0, góllövők: Both S. 2, Virág B., Angyal B.

DAC - MŠK Thermál Vežký Meder 3:1, góllövők: Virág B., Both S., Bugala J.

DAC - TJ Gabčíkovo 2:0, góllövők: Štefula K., Both S.

A keret:

Mészáros Erik, Varga Áron, Angyal Botond, Hervay Erik, Štefula Kevin, Orosz Sebastien, Bernáth Viktor, Lelkes Levente, Virág Bálint, Both Simon, Rózsa Konrád Gusztáv, Sárkány Gábor, Both Zsolt, Knesz Dániel, Sebő Attila, Bugala Jakub, Horváth Dávid, Dömény Levente, Szerencsés Máté, Puha Kristóf, Plavy Péter, Horváth Bence Pál, Gajdosík Roland és Polák Zalán. Vezetőedző: Bögi Ferenc. Másodedző: Lépes András.

article_bannerarticle_banner