Videó

Az FC Portóval is megmérkőztek U10-eseink Lengyelországban

Az FC Portóval is megmérkőztek U10-eseink Lengyelországban

AKADÉMIA
|
Videó
| hé 13.6.2022, Ján Ficza

Első alkalommal szerepelt az U10-es csapatunk a 36 együttes részvételével megrendezett lengyelországi tornán. A párharcok során olyan rangos rivális ellen is pályára léptünk, mint az FC Porto korosztályos csapata.

A DAC U10-es csapata múlt pénteken indult el a szlovák határtól mindössze 20 kilométerre fekvő Stary Sacz településre. A lengyel kisváros a mögöttünk levő hétvégén immár tizenegyedik alkalommal adott otthont a Sokolik Kupának, melyen a fiaink a B csoportba kerültek a lengyel Pogon Szczecin, Stal Rzeszów, Nowy Sacz trióval, valamint a svéd Hammarbyval és a portugál FC Porto csapatával.

A korosztályos megmérettetésen újoncként indult U10 csapatunk, a srácok pedig nagyon örültek, hogy részesei lehetnek egy ilyen sok egyesületet felvonultató tornának. Összesen öt mérkőzést játszottunk, ezeken hat gólt rúgtunk, és ugyanannyit kaptunk. Az összecsapások közül a legemlékezetesebb talán épp a legrangosabb ellenféllel vívott találkozó lesz a fiúk számára, hiszen a B csoportban egyébként domináló portugálok ellen kis híján összejött a győzelem. Az FC Portónak azonban az összecsapás utolsó másodperceiben egy szabadrúgásból sikerült kiegyenlítenie, így alakult ki az 1:1-es végeredmény. A tornát végül második helyen záró luzitánok csak velünk szemben vesztettek pontokat a B csoportban, az ellenük elért döntetlennek ezért még nagyobb az értéke. 

article_bannerarticle_banner