Videó

Az élmezőnyben végeztünk a Champions Trophy tornán

Az élmezőnyben végeztünk a Champions Trophy tornán

AKADÉMIA
|
Videó
| ke 21.6.2022, KK

U10-es csapatunk májusban remek teljesítménnyel vívta ki a részvételt a Champions Trophy elnevezésű nemzetközi labdarúgótornán, melynek záró fordulóját június 19-én, vasárnap tarották a szomszédos Ausztriában. Fiatal játékosaink az ötödik helyen zártak a 72 csapatos megmérettetésen.

A sárga-kék család U10-es játékosai idén nem pihenéssel töltötték a május 8-i ünnepnapot, hiszen a gyerekek épp aznap értek el kiemelkedő sikert a Champions Trophy Szemeten megrendezett selejtezőjében. A húsz csapat részvételével megrendezett labdarúgótornát az első helyen zárták, ez pedig egyenes utat nyitott számukra Bécsbe, a Champions Trophy következő fordulójába. A szemeti próbán a győzelem ízét tovább tetőzte, hogy a torna legjobb góllövőjének járó díj is Dunaszerdahelyre került Vígh Viktornak köszönhetően.

Az osztrák fővárosban több mint egy hónap elteltével folytatódtak a küzdelmek, s nem is akármilyen ellenfelekkel szemben. U10-es csapatunk az ún. „portugál héten” olyan együttesekkel játszott, mint az FC Porto vagy a lisszaboni Benfica. Ez utóbbit egyedül a DAC-akadémiáján nevelkedő srácok tudták legyőzni, növendékeink 3:1-re múlták felül a nívós klub korosztályos csapatát. A június 18-i, szombati csoportküzdelmek után végül a 3. helyen zárt a csapatunk. Mindenki kiemelkedő teljesítményt nyújtott, köztük Bober Olivér is, aki eddig 10 gólt szerzett a tornán.

Vasárnap a helyosztók következtek. Ezek során a fiataljaink beverekedték magukat a legjobb 16 közé, ahol egy kivételtől eltekintve minden meccsüket megnyerték. Egyebek mellett a hazai Austria Wien utánpótláscsapatát is legyőzték büntetőkkel. A végén az ötödik helyért küzdhettek meg a srácok a cseh Sigma Olomouc ellen. A morvaországi „feketecsillagosok” ellen végül 1:0-ás győzelmet arattunk, s ezzel a Szlovákiából, Magyarországról és Csehországból érkezett gárdák közül a legjobb helyen végeztünk. Csak a horvát Hajduk Split, az észak-macedón Aerodrom, a szintén horvát Bubamara Zagreb és a portugál Benfica előzte meg U10-eseinket a 72 csapatos tornán.  

article_bannerarticle_banner