Előzetes

A Szakolca - DAC 1904 mérkőzés előtt: Goure játéka kérdéses

A Szakolca - DAC 1904 mérkőzés előtt: Goure játéka kérdéses

A-CSAPAT
|
Előzetes
| pé 22.9.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_bannerarticle_banner

A tabella kilencedik helyén álló erdőháti csapat otthonában folytatjuk a bajnoki pontokért zajló harcot. A Szakolca-DAC összecsapás szombaton 18:00 órakor kezdődik.

Hatékonyság, hozzáállás, teljesítmény

A legutóbbi idény első két helyezettjének múlt vasárnapi párharcát 8866-an tekintették meg a MOL Arénában, ami a bajnoki szezon eddigi menetének a nézőcsúcsát jelenti. A szurkolók elégedetten mehettek haza, hiszen a DAC legyőzte a Slovant. A Hónap Mérkőzésén elért sikeres eredményt a jelenlegi kilencedik Szakolca otthonában is szeretnék megismételni a sárga-kékek.

„Mindegyik győzelem további magabiztosságot és energiát ad, főleg, ha jó teljesítmény után született meg. A riválisunk elleni összecsapást követő hangulat remek, de továbbra is a munkán van a hangsúly. Azzal ugyanis tisztában vagyunk, hogy a soron következő mérkőzést is meg akarjuk nyerni, ehhez pedig minden erőnkre szükségünk lesz. A srácok tudják, hogy a Slovan elleni összecsapáshoz hasonló meccseken formálódik a kezdőcsapat összetétele, de az edzésfolyamatban is jól kell teljesíteniük. Kiélveztük az égszínkékek felett aratott sikert, ami szintén fontos, ám úgy állunk a dolgokhoz, hogy továbbra is fejlődni szeretnénk. A hét folyamán megmutattuk, mit vagyunk képesek még jobban csinálni. A csapaton érezhető az elhatározás, hogy szeretnék Szakolcán még értékesebbé tenni a hazai találkozón begyűjtött fontos három pontot” – jellemezte Adrian Guľa vezetőedző a bajnok felett aratott győzelem utáni hangulatot a csapatban. Egyúttal azt is felvázolta, milyen út vezethet holnap a három ponthoz. „Hatékonyan, a megfelelő hozzáállással kell futballoznunk és megismételnünk a Slovan ellen mutatott teljesítményt. Tudjuk, hogy egy más ellenfél és más közeg vár ránk, ám amennyiben a hozzáállás, a küzdőszellem, a mentalitás és a játékminőség az elvárt szinten lesz, meggyőződésem, hogy képesek vagyunk nyerni. Kellemetlen stílusú és agresszív ellenfél vár ránk, amely képes minőségi gyors ellentámadásokat vezetni és a szervezettségük is jó szinten van. Mindenféleképpen a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk.”

Ahogy az ismert, az edzői stáb holnap sem számolhat az eltiltott Risvanis játékával, aki a trencséni kiállítása utáni kétmeccses büntetés első felét ülte csak le. Viszont a kezdőcsapat összetételét illetően több kérdőjel is akad. „Barišić a hét során majdnem teljes értékű edzésmunkát végzett és lehetséges, hogy a rendelkezésünkre fog állni. Redzic egyre közelebb van a teljes megterheléshez. Goure szerepeltetése kérdéses, akit a Slovan ellen kényszerűségből kellett lecserélnünk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy holnap képes legyen pályára lépni.”

MFK Szakolca: harmadik idény a legjobbak között

A szakolcaiak harmadik szezonjukat töltik az élvonalban. Míg az első (2015/16) után azonnal kiestek, tavaly újoncként rendkívül sikeresen szerepelve a 8. helyen végeztek, kilencpontnyi távolságra a selejtezőt jelentő pozíciótól.

Az idei naptári esztendőtől a 44 éves Pavol Majerník irányítja a csapatot, aki a múltban hosszú évekig játékosént és segédedzőként is szerepelt Szakolcán. Ikertestvére, Peter, 2013 és 2015 között a DAC színeiben is futballozott, sőt, egy ideig az együttesünk kapitánya is volt.

Nyáron elég komoly változások mentek végbe az MFK öltözőjében, a sikeres tavaszt követően több kulcsember is távozott. Ugyanakkor a helyükre hasonlóan tapasztalt labdarúgókat szerződtettek az erdőhátiak, jelenleg pedig többé-kevésbé a tavalyihoz hasonlóan szerepelnek. Hét forduló után a kilencedik helyen áll a Szakolca, ám a hazai meccsek táblázatán a kitűnő negyedik pozíciót foglalják el. Otthonukban sorendben 2:0-ra legyőzték a ViOn-t, szoros (1:2) vereséget szenvedtek a Slovantól, 0:0-s döntetlent értek el a Nagyszombat ellen, majd jött egy 2:1-es sikert a Nagymihállyal szemben. A három idegenbeli fellépésükön viszont nem sikerült pontot szerezniük, ám Rózsahegyen, Besztercebányán és Zólyombrézón is mindannyiszor csak egy góllal maradtak alul.

A legutóbbi zólyombrézói vendégjátékuknak komoly visszhangja volt, ugyanis a csapatnak azt követően is pályára kellett lépnie, hogy a meccset megelőzően több futballistájuk egészségügyi gondokkal küszködött.

A két csapat eddigi egymás elleni mérkőzései az élvonalban:
2015.09.22 – Szakolca-DAC 2:2, gólszerzők: Lietava, Ulrich – Pačinda 2, 1639 néző
2016.03.02. – DAC-Szakolca 1:0, gólszerző: Sarr, 1747 néző
2016.05.13. – Szakolca-DAC 2:1, gólszerzők: Masaryk, Piroska – Pačinda, 843 néző
2022.09.10. – Szakolca-DAC 1:1, gólszerzők: Baumgartner – Kalmár, 2405 néző
2023.02.25. – DAC-Szakolca 2:1, gólszerzők: Černek (öngól), Brunetti – Fábry, 3358 néző

Történelem

Az élvonal jelenlegi résztvevői közül a Szakolca az egyetlen olyan csapat, amelyet még nem sikerült legyőznünk idegenben (ez a Kassára is érvényes, viszont az ő otthonukban még nem léptünk pályára). Igaz, erre a legkevesebb, eddig mindössze három lehetőségünk volt.

A két csapat közös múltja az első ligában 5 mérkőzést ölel fel, és kivétel nélkül mindegyik szoros eredményt hozott. Két alkalommal voltunk pályaválasztók (mindkétszer egy góllal nyertünk), háromszor pedig vendégek; emellett csak az első és a harmadik összecsapás zajlott a szakolcai stadionban, a sorrendben másodikat Szenicén rendezték.

A tavalyi, 2022/23-as szezonban kétszer találkozott a két csapat: szeptemberben Szakolcán Kalmár a 83. percben szerzett találatával a DAC került előnybe, ám a hazaiak részéről Baumgartner egyenlített a hosszabbítás perceiben, kialakítva az 1:1-es végeredményt. Februárban a MOL Arénában Fábry szerzett vezetést a vendégeknek, a második félidőben azonban 2:1-re fordítottunk Černek öngóljával és Brunetti a DAC színeiben szerzett eddigi egyetlen találatával.

A DAC élvonalbeli gólszerzői a Szakolca ellen:
3 - Pačinda
1 - Sarr, Kalmár, Brunetti
öngól - Černek
(vastaggal szedve a jelenlegi játékoskeret tagja)

Hol követhetjük a mérkőzést?

A holnapi találkozót élőben a következő csatornán követheti figyelemmel:
- https://voyo.markiza.sk/ internetes televízió

Honlapunkon pedig élő szöveges tudósítással jelentkezünk.

A szurkolói útmutatót és a belépőjegyekről szóló információkat itt olvashatják.

Élvonalbeli mérleg:
DAC: 29. idény, 883 mérkőzés: 326-218-339, gólarány 1102:1215
Skalica: 3. idény, 72 mérkőzés: 18-17-37, gólarány 75:108

Egymás elleni mérleg (a mi szemszögünkből):
Teljes: 5 2-2-1, gólarány 7:6
Az ellenfél otthonában: 3 0-2-1, 4:5

A Niké Liga 8. fordulójának műsora:
Péntek, 2023. szeptember 22., 17:30 ó: Košice-Trenčín
Szombat, 2023. augusztus 23., 18:00 ó: Michalovce-Podbrezová, Skalica-DAC, Banská Bystrica-Zlaté Moravce
Vasárnap, 2023. szeptember 24., 17:30 ó: Slovan-Žilina, 18:00 ó: Trnava-Ružomberok

A Szakolca-DAC bajnoki mérkőzés holnap 18:00-kor kezdődik, játékvezetők Smolák - Pozor, Jánošík.

Mint minden tétmeccsről, holnap Szakolcáról is élőben jelentkezünk szöveges közvetítés keretén belül. Kövesse a mérkőzést percről percre honlapunkon!

article_banner
article_banner