Interjú

Matej Trusa: Az ellenfél erős, minőségi volt, de mi futballoztunk jobban

Matej Trusa: Az ellenfél erős, minőségi volt, de mi futballoztunk jobban

A-CSAPAT
|
Interjú
| va 24.9.2023, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner

„Tisztában voltunk vele, hogy nehéz dolgunk lesz Szakolcán, hiszen a bajnokság összes találkozója ilyen, a csapatok mindig felszívják magukat ellenünk.” Matej Trusa kulcsszerepet vállalt a tegnapi szakolcai bajnoki sikerünket eldöntő pillanatban.

„Nehéz, kemény meccsen vagyunk túl, amely sok párharcot hozott, de ha győzelem a vége, akkor könnyebben zajlik a regeneráció és az edzések is. Tisztában voltunk vele, hogy nehéz dolgunk lesz Szakolcán, hiszen a bajnokság összes találkozója ilyen, a csapatok mindig felszívják magukat ellenünk. Az idegenbeli összecsapások még egy picivel nehezebbek. Az ellenfél erős, minőségi volt, de mi futballoztunk jobban. Ha azt mondanánk, hogy két győzelem után megint minden jó, akkor talán ismét elkényelmesednénk. Remek dolog, hogy győzelmi sorozatban vagyunk, szeretnénk ezt folytatni. Nem szabad megfeledkeznünk a munkáról, erről szól a futball. Az elvárások mindig hatalmasak lesznek velünk szemben, de örülünk neki. Ez egy privilégium, amely miatt futballozunk” – osztotta meg észrevételeit a tegnapi Szakolca-DAC (0:1) bajnoki találkozóról Matej Trusa, aki kulcsszerepet játszott a meccs egyetlen gólját megelőző támadásban.

Pont ő volt ugyanis az, aki a 43. percben kevéssel a félpálya után, egy megpattanó labdát megszelídített, épphogy kikerülte az ellenfél lescsapdáját, majd az egészen a tizenhatosig való betörését követően visszagurított az érkező Aleš Čermák elé, aki eldöntötte a három pont sorsát. „Egyáltalán nem gondolkodtam azon, hogy lesen vagyok-e. Az adott támadásra, az adott pillanatra összpontosítottam. Szerettem volna meghúzni a támadást és a lehető legjobb passzt kiosztani. Természtesen nagyon örülök, hogy Aleš Čermák képes volt betalálni, sajnáltam volna, ha a játékvezető nem adja meg a gólt. Az adott helyzetben sokat segített a higgadtságom. Remek pozícióban voltam, először kicsalogattam a védőt, aki tett egy lépést előre, én pedig pontosan abban a pillanatban megugrottam tőle. Tisztában voltam vele, hogy ez az egyik erősségem és hogy egészen a végéig elviszem a támadást. A kapu elé kerültem, ahol a legutolsó pillanatig vártam a védők mozgására. Szerencsére úgy jött ki, ahogy azt elképzeltem. Szombaton Aleš Čermák döntött, de mindegyik mérkőzésen bárki eldöntheti a pontok sorsát. Egy csapatot alkotunk, örülünk, hogy megtalálta a góllövő cipőjét, de ugyanúgy boldogok vagyunk, ha bárki más talál a kapuba” – tette hozzá a 22 éves támadó, aki a tegnapi találkozó nagyobb részében szélsőként futballozott. A jó teljesítményével ő is hozzájárult ahhoz, hogy a DAC-nak negyedik nekifutásra sikerült első alkalommal legyőzni a Szakolcát idegenben.

article_bannerarticle_banner