Hír

Az Austria Wien – DAC 1904 előkészületi mérkőzés előtt

Az Austria Wien – DAC 1904 előkészületi mérkőzés előtt

A-CSAPAT
|
Hír
| pé 28.6.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

A nyári felkészülés első találkozóján az osztrák élvonal tavalyi nyolcadik helyezettje ellen lépünk pályára. Az összecsapás szombaton 17:00 órakor kezdődik.

A sárga-kékek június 17-én, hétfőn kezdték meg a 2024/25-ös szezonra való felkészülést, 13 nap után pedig jön a négy tervezett barátságos találkozó közül az első. A bécsi Austria lesz első nyári ellenfelünk, amely az osztrák Bundesliga 8. helyén végzett, ám a play-offon keresztül végül kiharcolta az UEFA Konferencia Ligában való szereplés jogát.

A lilák, akiktől télen idegenben 0:3-as vereséget szenvedtünk, e hét szerdáján új edzői stábot neveztek ki a 41 éves Stephan Helm vezetésével, aki ez idáig a tartalékcsapat trénere volt. Az Austria számára is a szombati lesz az első előkészületi mérkőzés. Holnapi ellenfelünkről minden fontos információt itt olvashatnak.

„A kemény edzésfolyamat után jön az első teszt, amelyen a lehető legjobb teljesítményt akarjuk nyújtani. Két eltérő tizeneggyel lépünk pályára, a futballisták 45 percet kapnak, hogy elosszuk a megterhelést. Nemcsak az eredményre, a teljesítményre is helyezzük a hangsúlyt. Szeretnénk pozitív érzelmekkel zárni a hetet. Az új játékosokra is kíváncsiak vagyunk, beleértve azokat, akik az akadémiáról vagy Somorjáról jöttek” – állapította meg Xisco Muñoz vezetőedző és a keret állapotát illetően hozzátette: „Trusa megrántotta az oldalsó térdszalagját és nagyjából két hétre harcképtelenné vált, Barišić továbbra is sérült. Popović és Gruszkowski szereplése kérdéses.”

Tegnaptól az A-csapattal készül az ifjúsági együttesünk 17 éves középső védője, Lami Ádám, a Somorján futballozó brazil középpályás, Fellipe Vieira Cardoso már korábban csatlakozott a gárdához. Keresztes Krisztián ellenben Győrben edz.

Az Austria Wien – DAC 1904 előkészületi találkozó 2024. június 29-én, szombaton 17:00 órakor kezdődik.

Szurkolói információk

Az összecsapást a 2-es számú edzőpályán rendezik, a Generali-Arena közvetlen szomszédságában, a belépés ingyenes.

A mérkőzést élőben is megtekinthetik a hazai csapat hivatalos YouTube csatornáján.

article_bannerarticle_banner