Mérkőzés

Beszámoló: Ipolyszalka - DAC 1904 0:9 (0:5)

Beszámoló: Ipolyszalka - DAC 1904 0:9 (0:5)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| sze 28.8.2024, DAC 1904

Küldetés teljesítve! Az ipolyszalkai futballünnepen kilenc gólt rúgva bejutottunk a Slovnaft Cup következő, harmadik fordulójába. A mintegy ezer főt számláló faluban ma közel kétezren voltak kíváncsiak a fellépésünkre.

A VI. ligában szereplő Ipolyszalkai SE otthonában kezdtük meg a 2024/25-ös kupaszereplést. „Maximális komolyággal állunk hozzá a találkozóhoz” – nyilatkozta a találkozót megelőzően Xisco Muñoz, aki a szerda délutáni hőségben megrendezett összecsapáson kisebb-nagyobb gondok miatt nem számolhatott Gruszkowski, Csinger, Redzic, Kacharaba Almási, Herc, Dimun, Bajo és Ramadan játékával sem, míg Kaša a győri ETO-joz igazolt.

A faluban már jóval a kezdő sípszó elhangzása előtt lázas készülődés zajlott, hiszen nem minden nap fordul elő egy ilyen kisközség életében, hogy élvonalbeli csapat látogat hozzájuk. A kezdésre csordultig megtelt a lelátó, és a pályát is teljesen körbeállták a szurkolók. A két csapat közti minőségbeli különbség az első pillanattól kezdve érezhető volt. Az erőfölénynek megfelelően már a 8. percben megkezdtük a gólgyártást. Yapi villámgyors elfutása után jött a center a jobb szélről, ahol Andzouana érkezett a lehető legjobb ütemben – 0:1.

A 27. percben Trusa egy kapu előtti kavarodás után találta a hálóba – 0:2 –, majd ismét Andzouana iratkozott fel a góllövő listára egy szép lövéssel – 0:3. A 40. percben Vitális még messzebbről vette be Bokor kapuját – 0:4 –, de a félidei végeredmény csak a 44. percben alakult ki, amikor Trusa fejezett be egy pálya közepéről indított támadást – 0:5. A hazai publikum a nagy arányú különbség ellenére tapssal jutalmazta az első félidőben látottakat.

A szünetben a hazaiak négyet, mi egyet cseréltünk: Popovićot Kaltsas váltott a kapuban. Az 1980 főt számláló publikum az 52. percben láthatta az első lövést a hazaiak részéről, s noha a labda méterekkel szállt a kapunk fölé, így is hatalmas taps kísérte. A zöld mezesek lelkesedését azonban Bernát 53. percben szerzett találata ismét letörte – 0:6.

„Zöldek, föl!“ – buzdította ekkor egy érces hang a lelátóról az ipolyaszalkaiakat, de a 74. percben kilátástalan helyzetebe kerültek, Bernát ugyanis a második gólját is megszerezte – 0:7. Bősze adta neki a gólpasszt, de két perccel később már ő maga is feliratkozott a góllövők közé – 0:8. Az i-re a pontot végül a csereként beállt Szendrei tette fel, aki egy szép fejessel a mérkőzés 80. percében beállította a 0:9-es végeredményt.

Szép gólokat szerezve egy jó hangulatú kupameccsen harcoltuk ki a továbbjutást. A mérkőzés végkimenetelét illetően az első pillanattól nem volt kérdés, melyik csapat fog továbbjutni. Győzelmünk még ilyen nagy arányban is megérdemelt. A következő körben a Nagyölved otthonában lépünk pályára szeptember 25-én, de előtte még vár ránk a Slovan elleni rangadó szeptember 14-én a MOL Arénában.

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Elvégeztük a munkánkat. A legfontosabb, hogy továbbjutottunk és senki sem sérült meg. Néhány játékos ma bizonyíthatott azok közül, akiknek korábban kevesebb játékperc jutott. Gratulálok a fiúknak, mert megértették, hogy ez a mérkőzés is mennyire fontos. Az utolsó pillanatig igyekeztünk a maximumot nyújtani. Végig támadó szellemben futballoztunk. Egy jó nap ez a számunkra. Most három nap pihenő következik, aztán folytatjuk a felkészülést az ETO elleni edzőmeccsre, majd a Slovan elleni rangadóra.”

Šál Richard (Ipolyszalka): „A mai találkozó nagy jelentőségű volt a számunkra, hiszen egy első ligás csapatot láthattunk vendégül. Az eredményt illetően természetesen ettől a meccstől nem vártunk semmit. Szerettük volna élvezni a játékot. Igyekeztem minden játékosomnak lehetőséget adni legalább egy fél órára. Kipróbáltuk, mekkora a különbség az első és a hatodik liga között. Gratulálok az ellenfélnek, jussanak minél tovább a kupában, mi pedig a saját bajnokságunkra összpontosítunk a folytatásban.”


ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

TJ SALKA - DAC 1904 0:9 (0:5)
Slovnaft Cup, 2. forduló, Ipolyszalka, 2024. 8. 28., 17:00
Játékvezetők: Kišš - Juhos, Slatárovič
Nézőszám: 1980
Gólszerzők: 8., 34. Andzouana, 27., 44. Trusa, 40. Vitális, 53., 74. Bernát, 76. Bősze, 80. Szendrei
Sárga lap: lapok nélkül
DAC 1904: Popović (46. Kaltsas), (71. Németh) - Yapi, Raška, Brunetti, Mendez - Vitális, Tuboly, Bősze - Andzouana (35. Szendrei), Trusa (K) (71. Balogh), Bernát (78. Barišić)
Ipolyszalka: Bokor (46. Mészáros) - Janko (46. Pásztor), Rotík, Poracký, Király A. - Baka (55. Klátyik G.), Dajcs (K) - Király M., Šál (46. Gálik), Klátyik B. - Vavrík (46. Szita)

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 2:17, mellé: 4:13
Szöglet: 0:7
Les: 2:9

article_bannerarticle_banner