Mérkőzés

Beszámoló: Nagymihály - DAC 1904 0:3 (0:1)

Beszámoló: Nagymihály - DAC 1904 0:3 (0:1)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 17.8.2024, DAC 1904

Nagyon fontos találkozón szereztük meg a három pontot. Ezúttal a tőlünk legtávolabbi pályán, Nagymihályban győztünk. Három találatunkon három játékosunk osztozik.

A besztercebányai sikertelen pontszerzési kísérlet után a tavasszal a tabella tizenegyedik helyén végzett együttes, a Nagymihály otthonába látogattunk, hogy javítsunk az eddigi teljesítményünkön. Xisco Muñoz két helyen változtatott a kezdőcsapaton a legutóbb pályára küldött tizenegyhez képest: Andzoanát ezúttal padoztatta – így Dimun kezére került a kapitányi karszalag –, Almási helyett pedig Bernát kapott lehetőséget a spanyol edzőtől.

Ezúttal csendes vendégszektor fogadta a pályára érkezőket, csak a hazai ifjúság szórványos rikkantgatásai hallatszottak a lelátóról. Dohál játékvezető már a 6. percben segítségül hívta a VAR-szobát, ahol azt vizsgálták a kollégái, hogy Yapi beadása után Trusával szemben szabálytalankodott-e a hazai kapus, de a büntető végül elmaradt. A találkozó első tíz percében még a nagymihályiaknál volt többet a labda, ám fokozatosan átvettük a játék irányítását, és egyre veszélyesebb támadásokat szövögettünk.

Előbb Bernát, majd Trusa és Mendez előtt adódott lehetőség, az ellenkező oldalon pedig egykori játékosunk, Pačinda bombázott a jól felállított sorfalba egy szabadrúgást. A 29. percben Herc lökete minden addigi próbálkozásnál élesebb volt, de még ekkor sem örülhettünk a gólnak. Aztán ez a pillanat is eljött. A hazaiak veterán kapitánya, Žofčák kézzel ért a labdához, a játékvezető pedig – ismét némi VAR-ozást követően – a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Dimun higgadtan értékesítette – 0:1.

Pár perccel ezután a 100. bajnoki meccsét játszó Mendez kezére pattant a labda, de Dohál ezt vétlen kezezésnek ítélte meg, és a hazai közönség felháborodásának ellenére nem ítélt újabb büntetőt. A videóbíró kétszeri igénybevétele és több ápolás miatt hat perccel volt hosszabb az első félidő, de újabb veszélyes helyzetet és gólt már ebben a játékrészben nem látott a zempléni közönség és a vendégszektorba jegyet váltó 11 DAC-drukker.

A szünetben csak Anton Šoltis cserélt a hazaiaknál, Xisco Muñoz ekkor még nem nyúlt hozzá a kezdő tizenegyhez. Úgy tűnt, a nagymihályi védelem bevállalja a rizikót, több esetben is csak a szerencsének vagy a befejező fázisban elkövetett pontatlanságunknak köszönhették a hazaiak, hogy nem kapituláltak ismét. Dimun hosszú keresztlabdáját követően ilyen volt Trusa százszázalékos helyzete, melyet a kapufa állított meg. Az újabb beadás során viszont már nem volt pardon. Ezúttal Yapi volt a labda feladója, Trusa pedig a kapunak háttal állva csúsztatott fejjel – 0:2

Ez a találat kellett ahhoz, hogy végleg megnyugodjon a játékunk, és azt a focit játsszuk, amilyet elterveztünk. Ennek megfelelően alakítottuk ki a további helyzeteinket is: Herc lövése, Bernát próbálkozása is tapsot érdemelt, de még a hazai védővel, Taradudával is majdnem öngólt rúgattunk egy sarokrúgást követően. A 87. percben az akkor már pályán lévő Andzouana is jelezte egy 16 méterről leadott bombával, hogy legközelebb a kezdőben szeretné látni magát. Egy szó, mint száz, megdolgoztattuk a nagymihályi védelmet, míg Popovićnak szinte semmi dolga nem akadt.

A meccs lezárása viszont csak a ráadás utolsó percében következett. A gólpassz és a gól is két frissen beálló játékosunk nevéhez fűződik: a 96. percben a Niké Liga legfiatalabb játékosának, Bőszének átadását Redzic bal belsővel küldte a kapuba – 0:3. Megérdemelt vendéggyőzelem született Nagymihályban.

Örömmel térhet haza a csapat a „keleti portyáról”, miután Dimun, Trusa és Redzic találatával legyőztük a vendéglátóinkat. A meccshiányos tabellán jelenleg a második helyen tanyázunk, jövő héten pedig végre újra hazai környezetben lépünk pályára, ezúttal a Zólyombrézó ellen.

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Számítottunk rá, hogy ma nem lesz egyszerű dolgunk, mert láttuk, hogy játszott eddig a Nagymihály. A mérkőzés néhány szakaszában mégis jól játszottunk. Ezekre a periódusokra kell alapoznunk, ezt kell folytatnunk tovább. Egy folyamatban vagyunk benne, és ezen belül kell keményen dolgozunk a továbbiakban is. Ma egy nagyszerű eredményt értünk el, aminek örülünk mi is és a klub is. Egy tizenöt éves játékosunk is pályára lépett, ami külön örömmel tölt el bennünket. Nincs más hátra, mint folytatni a kemény munkát. Ma fontos három pontot szereztünk, de tudjuk, hogy fel kell javulnunk, és néhány dolgot sokkal jobban kell megoldanunk. Arra kérem a szurkolóinkat, hogy jöjjenek ki jövő héten a hazai meccsre és támogassák a csapatot, mert velük a hátunk mögött sokkal erősebbek vagyunk.”

Anton Šoltis (Nagymihály): „Mi egy még nehezebb folyamatban vagyunk. Szerettük volna kihasználni azt, hogy a dunaszerdahelyiek nehéz helyzetben érkeznek hozzánk, mert az eredményeik miatt nagyobb rajtuk a nyomás. A tizenegyesig nem volt helyzet a meccsen, ideges volt a játék, a két tizenhatos közti mezőnyjátékot láthattunk. A büntető visszafogott bennünket, lehet, ha az ellenfél kezezéséért mi is megkapjuk a tizenegyest, az újraindított volna minket. Nem akarom az egészet a VAR-ra kenni, de azt hiszem, nekünk is járt volna a büntető. A második gól után az ellenfelünk jobb és gyorsabb volt nálunk. A középpályán még rendben volt a játékunk, de a támadásaink ma elmaradtak az elvárásoktól. El kell ismerni, hogy a vendégek jobban magasabb minőséget mutattak a befejezéseknél. Meg kell erősítenünk a csapatot, több minőségre van szükségünk. Remélem, hogy a hátralévő két hétben ez sikerül.”


ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE - DAC 1904 0:3 (0:1)
Niké Liga, 4. forduló, MFK Zemplín Michalovce, Nagymihály, 2024. 8. 17., 18:00
Játékvezetők: Dohál - Štofik, Čajka
Nézőszám: 1724
Gólszerzők: 32. Dimun (11m), 53. Trusa, 95. Redzic
Sárga lap: 28. Taraduda, ill. 20. Dimun, 22. Trusa, 33. Yapi, 65. Bajo
DAC 1904: Popović - Yapi (78. Andzouana), Dimun (K), Kacharaba, Brunetti, Mendez (85. Tuboly) - Vitális, Bajo, Herc (78. Bősze) - Bernát (68. Redzic) - Trusa
Nagymihály: Lukáč - Šimko, Taraduda, Bednár, Bahi - Žofčák (K) (55. Zubairu), Shimamura - Pačinda (46. Van Kessel) - Marcin (85. Linares), Issa (55. Petrik) - Acosta (65. Danko)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 54% : 46%
Lövések: kapura: 0:6, mellé: 5:12
Szabadrúgás: 20:11
Szöglet: 4:6
Les: 2:1

article_bannerarticle_banner