Interjú

Matej Trusa: A nevelőegyesülete elleni gól és három öltés

Matej Trusa: A nevelőegyesülete elleni gól és három öltés

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 19.8.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő

„Egy átlagos párharc volt a középpályán. Kár, hogy így végződött, de rosszabb dolgokat is átéltem már.” Matej Trusa vérző sebét a nagymihályi stadion öltözőjében varrta be klubunk orvosa.

Matej Trusa az első dunaszerdahelyi idényében 12 gólt szerzett. Ennek a teljesítménynek köszönhetően ő volt csapatunk legeredményesebb futballistája és a Niké Liga gólkirályi címéhez mindössze egyetlen találat hiányzott neki. Az új bajnoki szezonban négy fordulót követően két góllal áll, mindkétszer fejjel volt eredményes. A Komárom ellen ő szerzett vezetést, szombaton Nagymihályban pedig átmenetileg 0:2-re alakította az állást. „Természetesen elégedettek vagyunk a 3:0-s győzelemmel, hosszabb idő után idegenben is megőriztük a kapunkat a góltól. Örülök ennek és bízom benne, hogy további lendületet ad. Hasonló eredményre volt szükségünk, mindegyik futballista folyamatosan győzni szeretne, tőlünk pedig mindegyik mérkőzésen ezt is várják el. Remélhetőleg megmarad ez a győztes hangulat. Nem éreztük magunkon a megnövekedett nyomást, a sikerekért futballozunk. Mindannyiunknak megvan az ambíciója, akárcsak a csapatnak” – jelentette ki Matej Trusa a hétvégi bajnoki összecsapás lefújását követően, amelyet az őt a felnőtt labdarúgás számára kinevelő klub otthonában vívtunk.


„Bár az anyaegyesületem ellen találtam be, örültem a gólnak, hiszen nekem is megvannak a személyes céljaim és kicsit fellengzősen szólva, a Nagymihály ezek elérésének az útjában állt szombaton. Néha megesik az ilyen. Röviddel a találatom előtt kapufát lőttem, de tudtam, hogy jönni fog egy új lehetőség. Jött is, azt pedig már értékesítettem” – bizonyította a pozitív hozzáállását a 23 éves támadó.

Matej Trusa egy kéretlen fejdísszel fejezte be a találkozót. A 72. percben az egyik hazai védővel, Taradudával vívott fejpárbajt követően a tarkójából folyt a vér. A hármas sípszó után MUDr. Marián Jančár kluborvos három öltéssel varrta be a sebet. Ez még a nagymihályi stadion öltözőjében megtörtént. „Szerintem nem a hazai védő hibája volt, de az enyém sem. Egy átlagos párharc volt a középpályán. Kár, hogy így végződött, de ez csak pár öltés. Rosszabb dolgokat is átéltem már” – mondta csapatunk legeredményesebb játékosa, aki a DAC színeiben 34 mérkőzésen 14 gólt szerzett.


article_bannerarticle_banner