Mérkőzés

Beszámoló: Vágsellye - DAC 1904 1:2 (0:1)

Beszámoló: Vágsellye - DAC 1904 1:2 (0:1)

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| sze 23.10.2024, DAC 1904
article_banner
article_banner

Egy akcióból és egy büntetőből szerzett góllal győztük le saját otthonában a harmadik vonalbeli Vágsellye csapatát, és bejutottunk a Slovnaft Cup következő fordulójába, a nyolcaddöntőbe.

A VI. ligás Ipolyszalka, majd a harmadosztályú Nagyölved legyőzése után az ugyancsak 3. ligás vágsellyei csapattal kerültünk össze a Slovnaft Cup negyedik fordulójában. A mérkőzés tétje a nyolcaddöntőbe kerülés volt.

Xisco Muñoz hat változást eszközölt a legutóbbi bajnokin pályára küldött tizenegyhez képest. A papírformának megfelelően az első pillanattól kezdve kezdeményezőbben léptünk fel, a kék mezben játszó hazai együttest elsősorban a védelmi feladatok ellátására összpontosított. Elsőként Tuboly lövése suhan el a felső léc felett, majd Yapi kísérletét mentette szögletre a hazai kapus, Rybánsky.

Sortűz alatt tartottuk a hazai kaput, és a vágsellyei védelem a 15. percben kénytelen volt megadni magát. Kacharaba beadását Trusa előbb mesterien megszelídítette, majd egy még szebb lövéssel a hálóba juttatta a labdát – 0:1. Főként mentális szempontból volt nagy jelentősége a találatnak, de még ennél is megnyugtatóbb lett volna, ha a következő próbálkozásunk is a kapuban landol, Andzouana viszont mellé gurított.

Kézben tartottuk a meccset, vendéglátóink csupán szabadrúgások után kerültek a kapunk közelébe, de Filipének igazából nem sok dolga akadt. A sellyei publikum így is élvezte a találkozót, a helyi hangosbemondó – aki csak szlovákul szólt a közönséghez, noha a lelátón a hazaiak egy része is magyarul kommunikált – mexikói hullámzásra buzdította az iskolásokból verbuválódott, lelkesen buzdító hazai srácokat. A vendégszektorba 185 DAC-drukker váltott jegyet, ők az első félidőben csendesebben szurkoltak.

Xisco Muñoz hármas cserét hajtott végre a szünetben. Bőszét, Tubolyt és Almásit vette le a pályáról, Ramadant, Bajot és Basseyt küldte be a helyükre. Veszélyes helyzetek nélkül csordogáltak a játékpercek, majd az 58. percben nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt, de az ollózós mozdulatból végül nem lett gól. Megszaporodtak azonban a hazai támadások, Mészáros 25 méteres lövésénél Filipe csak nyújtózva tudott szögletre menteni. A 74. percben újfent Mészáros próbálkozott, ezúttal közvetlen közelről ugyan, de ismét sikertelenül, kapusunk ugyanis védte a lövéseket. Egy perccel később viszont már Filipének sem volt esélye: a hazai kedvenc, Palacios 17 méterről bombázta be a labdát – 1:1.

Kellemetlen hajrá várt ránk, mert az egyenlítő találat fokozta a sellyeiek lelkesedését: Palacios újabb lövéssel próbálkozott, és a hazai közönség is áhította az újabb gólt. Néhányan már a rendes játékidőt követő tizenegyesrúgásokra készülődtek, de erre mégsem került sor, mert végül egy lefújás előtti büntető döntött a továbbjutó sorsáról. Rybánsky a 85. percben túlzott rössel robbant ki a kapujából, letarolta Trusát, Choreň játékvezető pedig habozás nélkül a mészpontra mutatott. A büntetőt Andzouana értékesítette – 1:2 –, ezzel biztossá téve a továbbjutásunkat.

A mérkőzés első félideje a miénk volt, a másodikban viszont Palacios egyenlítő találata után volt némi izgulnivalónk. A legfontosabb kérdésünkre a hajrában érkezett a válasz egy tizenegyes formájában. Továbbjutottunk, és már azt is tudjuk, hogy a nyolcaddöntőben a Besztercebánya lesz a következő ellenfelünk a MOL Arénában. A kupameccs hivatalos játéknapja november 6., de az az időpont még a két klub közös megegyezése alapján módosulhat.

Edzői értékelés:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Nagyjából az történt a mérkőzésen, amire számítottunk. Pozitívan értékelem, hogy bejutottunk a következő körbe, melyet már hazai pályán játszunk, és annak is, hogy senki nem sérült meg. Ez főleg most fontos, amikor sok mérkőzést játszunk egymás után. Nehezen harcoltuk ki a továbbjutást, de ha be akarunk jutni a kupadöntőbe, akkor az odavezető úton már nem számíthatunk könnyű mérkőzésekre. Harcolni kell, mi megtettük és megyünk tovább.”

Martin Babinec (Vágsellye): „Jó mérkőzést játszottunk. Szerettük volna megnehezíteni az ellenfelünk dolgát. Talán a lelkünk legmélyén reméltük csak, hogy továbbjuthatunk, és a találkozó végkimenetelét ismerve most sajnáljuk, hogy nem sikerült eljutnunk a büntetőrúgásokig. Kár, mert a második félidőben nyújtott teljesítményünkért a döntetlen megérdemelt lett volna. A vendégek természetesen gyorsak, veszélyesek, össze kellett előttük zárnunk. A taktikai utasításokat az utolsó pontig betartottuk, kár a végéért. Sajnálom a fiúkat, mert mindent kiadtak magukból, és a nézők is élvezték volna, ha megy tovább a játék. Mégis úgy gondolom, hogy jó benyomást keltettünk bennük, és van mire építenünk a jövőben.”


ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

FK SLOVAN DUSLO ŠAĽA - DAC 1904 1:2 (0:1)
Slovanft Cup, 4. forduló, Štadión TJ Slovan Duslo Šaľa, Vágsellye, 2024. 10. 23., 15:00
Játékvezetők: Choreň - Roszbeck, Kardelis
Nézőszám: 1225
Gólszerzők: 74. Palacios, ill. 15. Trusa, 88. Andzouana (11 m)
Sárga lap: 26. Mészáros, 85. Rybánsky, ill., 11. Mendez, 40. Yapi, 94. Brunetti
DAC 1904: Filipe - Yapi, Kacharaba, Brunetti, Mendez - Bősze (46. Ramadan), Vitális (80. Herc), Tuboly (46. Bajo), Andzouana - Trusa (K), Almási (46. Bassey)
Vágsellye: Rybánsky - Kotlár, Remeň, Hučko (K), Sova - Krivošík (89. Garcia), Serna - Mészáros, Kochan (89. Valík), Palacios - Čiernik (60. Giraldo)

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 4:5, mellé: 3:12
Szöglet: 5:9
Les: 1:0

article_bannerarticle_banner