Interjú

Csinger Márk: Nagyon erősek lehetünk a következő idényben

Csinger Márk: Nagyon erősek lehetünk a következő idényben

A-CSAPAT
|
Interjú
| hé 20.5.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„Szinte mindenki leírt minket, hogy nem vagyunk már olyan jók, de tavasszal megmutattuk, hogy ez nincs így.” Csinger Márk nyilatkozott az első dunaszerdahelyi szezonját lezáró mérkőzés után.

Márk, hogyan értékelnéd a Zsolna elleni összecsapást?
„Az első félidőben tapogatózó játék folyt, mindkét csapat megpróbálta kiismerni a másikat. Mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, de az ellenfél talált be először, nekünk akkor még nem jött a gól. A második játékrészre úgy jöttünk ki, hogy nincs mit veszítenünk, nyerni szeretnénk és nyernünk is kell. Beleadtunk mindent, egyből a félidő elején rúgtunk is kettőt. A vádlimmal voltak gondok régebben, egy mozdulatnál beleszúrtak, vélhetően ehhez a pálya minősége is hozzájárult. Nem komoly a dolog. Ahogy lejöttem, egyből kaptunk egy büntetőt, amit értékesítettünk is, elhúzva 3:1-re. Onnantól már csak őrizni kellett az előnyt, és bár a végén még kaptunk egy gólt, sikerült megnyernünk a mérkőzést.”

Ahhoz képest, hogy a tavasz elején még a felsőházba való bejutás is kétséges volt, végül a második helyre futottunk be. Milyen érzések vannak most benned?
„Szinte mindenki leírt minket, hogy nem vagyunk már olyan jók, de tavasszal megmutattuk, hogy ez nincs így. Nagyon jó érzés, az egész csapat összeszokott. Természetesen vannak egyéniségek, de a csapat nélkül ők sem tudtak volna jól teljesíteni. Szerencsére pozitív vége lett az idénynek.”

Négyhetes szünet következik. Mik a terveid?
„Először pihenek, majd elmegyek nyaralni. A családommal is leszek, majd kezdődik a felkészülés, amely során felkészülünk az Európa Konferencia Ligára és a következő szezonra.”

Azzal, hogy tavasszal összeálltak a dolgok, mire lehet képes szerinted a csapat az új idényben?
„Meglátjuk, milyen mozgás lesz a keretben, de jövőre remélhetőleg számolni kell velünk a bajnoki címért zajló harcban. Szerintem nagyon erősek lehetünk a következő idényben.”

article_bannerarticle_banner