Mérkőzés

Előkészületi mérkőzésen: FK Austria Wien - DAC 1904 0:0

Előkészületi mérkőzésen: FK Austria Wien - DAC 1904 0:0

A-CSAPAT
|
Mérkőzés
| szo 29.6.2024, Nagy Krisztián, Milan Vrábeľ, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

Gólnélküli döntetlennel zárult a nyári felkészülés első mérkőzése, amelyen szombat délután a bécsi Austria ellen léptünk pályára.

A bécsi Generali-Arena közvetlen szomszédságában fekvő edzőpályán játszotta csapatunk a nyári felkészülési időszak négy tervezett meccséből az elsőt. A hazai Austria számára, amely szintén kvalifikálta magát az UEFA Konferencia Ligába, ugyanúgy ez volt a nyár első találkozója.

Xisco Muñoz ma két eltérő tizenegyet küldött pályára, mindkettő egy félidőt játszott. Ugyanezt a modellt választották a hazaiak is. Vezetőedzőnk Matej Trusa nélkül rakta össze a csapatot, aki a héten megrántotta az oldalsó térdszalagját, 10-14 napos kihagyás vár rá. Sérülés miatt hiányzott Bartol Barišić, Balogh Norbert és Konrad Gruszkowski is.

Első alkalommal láthattuk sárga-kékben Tuboly Mátét, bemutatkozhatott akadémiánk 15 éves tehetsége, Bősze Levente és a 17 éves Lami Ádám, valamint a Somorjáról érkező brazil, Fellipe Vieira Cardoso.

A rekkenő hőségben lejátszott első félidőben a hazaiak jegyeztek több lövési kísérletet, ám Popovićot igazán csak Fischer közeli lökete tette próbára a 42. percben. Röviddel előtte hazai kollégája is bemutatott egy bravúrt, aki Tuboly fejesét ütötte ki.

Fordulás után az Austria egyszer sem találta el Filipe kapuját, a lilák távoli lövésekkel próbáltak veszélyeztetni. A másik oldalon Záhradník és Szendrei fejelt jó helyzetből, de a két tizenhatosban nem volt sok érdemleges történés. A végén erőnlétileg jobbak voltunk, de miután Ramadan és Jürgens próbálkozása is lekerülte a kaput, megérdemelt döntetlen született.

Jövő szombaton, július 6-án 10:30-tól a cseh második vonalban szereplő Vyškov együttesét látjuk vendégül a MOL Akadémián. A találkozó kétszer 60 perces lesz.

FK Austria Wien - DAC 1904 0:0
Generali-Arena, 2-es edzőpálya, Bécs, 2024. június 29., szombat, 17:00 ó, napos, meleg idő, +33°C
Góllövők: -
Sárga lap: -
Játékvezető: Alain Sadikovski - Mohamed El Sadany, Mustafa El Sadany, 300 néző
DAC, 1. félidő: Popović - Yapi, Lami, Kačaraba, Brunetti, Dolček - Tuboly, Káčer, Bősze (45. Vitális) - Redzic, Niarchos. 2. félidő: Filipe - Andzouana, Csinger, Dimun, Kaša, Mendez - Vitális, Herc, Fellipe (69. Ramadan) - Szendrei, Záhradník (79. Jürgens). Edző: Xisco Muňoz.
Austria, 1. félidő: Radlinger - Pazurek, Handl, Meisl,Guenouche - Maybach, Fischer - Gruber, Fitz, Huskovic - Vucic. 2. félidő: Kos - Ranftl, Radonjic, Platovic, Sutterlüty - Potzmann, Schmelzer - Amaral, Sajic, Wels - Malone. Edző: Stephan Helm.

STATISZTIKA:

Lövés – kapura 2:2, mellé 7:8
Szöglet – 4:4
Les – 1:2

article_bannerarticle_banner