Interjú

Milan Dimun: Már hiányzott a futball

Milan Dimun: Már hiányzott a futball

A-CSAPAT
|
Interjú
| ke 18.6.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő
article_banner
article_banner
article_banner

„A felkészülés fizikailag megterhelő lesz, de olyan típusú játékos vagyok, aki szereti a kemény edzéseket.” Milan Dimun eljegyzést is abszolvált a pihenő alatt, motiváltan érkezett vissza közös felkészülésre.

Milan, hogyan töltötted a szabadságod?
„Kiélveztem, a nehéz idény után jólesett a pihenés. Alaposan kifújhattam magam, ám már hiányzott a futball. Várom a felkészülést, bízom benne, hogy jó, sikeres lesz és felelősségteljesen felkészülünk az új szezonra.”

A szünetbe egy kis romantikázás is belefért, a barátnőd most már a menyasszonyod. Hogyan zajlott az eljegyzés?
„Sikeres volt, aminek nagyon örülök. Immár négy éve alkotunk egy párt, ideje volt új szintre emelni a kapcsolatunkat. Igent mondott, így most talán eljött az idő, hogy elgondolkodjunk az esküvőn. Remélhetőleg a menyasszonyom a saját kezébe veszi a dolgokat, mert rám egy kemény felkészülés vár. Cipruson nyaraltunk, egy kirándulóhajón voltunk a Kék Lagúnán, amikor letérdeltem és megkértem a kezét. Egyáltalán nem számított rá, alaposan meglepődött. Szép volt, ő pedig elégedett és boldog. Mindketten picit elérzékenyültünk. Boldog vagyok, hogy örömet tudtam neki szerezni, csodálatos pillanat volt, amelyet bizonyosan sosem felejtek el.”

Gratulálunk, térjünk vissza a labdarúgáshoz. A tavalyi idény sikeres befejezését követően érzel magadban extra motivációt és erőt a felkészülés kezdetén?
„Persze. A szezon vége jól sikerült, a csapat megmutatta az erejét és a tudását. Bízom benne, hogy ezt folytatni is fogjuk és amennyiben képesek vagyunk tovább javulni, ez a szezon még sikeresebb lehet. A lényeg, hogy jól, alaposan felkészüljünk és bízzunk abban, hogy képesek vagyunk elérni a céljainkat.”

Az elmúlt hetekre egyéni edzésterveket kaptatok, de más egyedül gyakorolni, mint a csapattal. Vártad már a felkészülés kezdetét?
„A tervek a szabadság része. Remek dolog pihenni, de emellett formában is kell tartanunk magunkat. Természetesen más ez, mint a csapattal edzeni, már vártam. Remélhetőleg Dunaszerdahelyen nem lesz olyan forró időjárás, de ha igen, azt is elviseljük. Kemény időszak áll előttünk, de a majd a pályán annyival könnyebb dolgunk lesz.”

A keret legtapasztaltabb tagjai közé tartozol, már sok felkészülést csináltál végig. Hogyan látod ezt az időszakot?
„Fizikailag nehéz, de olyan fajta játékos vagyok, aki szereti a keményebb edzéseket. Nincs ezzel különösebb gondom. Megfelelően fel kell rá készülni fejben és megcsinálni. Néha biztosan káromkodunk is, de ez a futball része. A felkészülés minden játékos számára nagy segítség a szezon során. Kemény lesz, ezért fontos alaposan felkészülni.”

Szerdán kiderül, ki lesz az ellenfelünk az UEFA Konferencia Liga 2. előselejtezőjében. Kit szeretnél kapni?
„Valamilyen érdekes ellenfelet, bár inkább a földrajzilag közelebb fekvő együttest részesítenék előnyben, hogy ne kelljen messzire utaznunk, mivel a Konferencia Ligával párhuzamosan kezdődik a Niké Liga is. Ezek azonban olyan dolgok, amelyeket nem tudunk befolyásolni. Bízni kell abban, hogy bármelyik ellenféllel szemben továbbjutunk, akit a sorsolás során kaphatunk.”

article_bannerarticle_banner