Interjú

Redzic Damir: Hidegrázós emlék a tavaszi DAC-Slovan

Redzic Damir: Hidegrázós emlék a tavaszi DAC-Slovan

A-CSAPAT
|
Interjú
| csü 5.9.2024, Nagy Krisztián, foto: Fekete Nándor, Lelkes Ernő

„Az a terv, hogy a jövő héten már a csapattal gyakorlok, készülve a Slovan elleni rangadóra.” Redzic Damir csatlakozott a magyar U21-es válogatotthoz, ám sérülése miatt hazautazott és Dunaszerdahelyen készül a derbire.

Sérülés miatt ki kellett hagynod az Ipolyszalka elleni kupamérkőzést. Milyen fajta problémáról van szó és mennyire súlyos?
„Nem vészes, egy kis túlterhelés okozta a bajt. A jobb térdem feletti combközelítőm fájt. Már Besztercebányán is edzés nélkül futballoztam egy félórát, Nagymihályban pedig egyetlen gyakorlással a hátam mögött játszottam. Talán túlterheltem az izmom, ezért kellett kihagynom a kupameccset. Mostanra már javult a helyzet, egyre jobban vagyok és a kinti edzéseket is elkezdhettem. Bár még külön, de már sprintelgettem is és az a terv, hogy a jövő héten már a csapattal gyakorlok, készülve a Slovan elleni rangadóra.”

A sérülésed ellenére meghívót kaptál a 21 éven alatti korosztályos magyar válogatottba. Mi zajlott ott, mielőtt visszaküldtek volna a klubcsapatodhoz?
„Vasárnap utaztam el a nemzeti csapathoz, ahol a tesztelések semmilyen problémát sem mutattak ki. Mivel azonban nem állok készen a mérkőzésre, ráadásul nem is edzettem, így hazautaztam. A DAC-nál már megvolt a gyógyulási folyamat menete, három hét alatt felépítettem magam, a jövő hét végére már százszázalékos állapotban leszek.”

Az ETO elleni találkozóra tehát még nem leszel bevethető állapotban?
„Nem, csak jövő hét hétfőtől edzek teljes erőbedobással.”

Hetek óta nem játszunk ligamérkőzéseket. Erről hogyan vélekedik az öltöző?
„Furcsa érzés. Nekem a pihenés szempontjából jól jött, de a csapatnak picit rosszkor. Nyilván azért edzünk, hogy a mérkőzéseken pályára léphessünk, mindig várjuk a hétvégét. Szerencsére volt egy kupameccs és egy edzőmérkőzés is színesíti a programot, ki kell bírni ezt az időszakot.”

Hogyan zajlik a Slovan elleni rangadóra való felkészülés?
„Nagyon készülünk az összecsapásra, nyilván szeretnénk otthon tartani a három pontot. Nehéz dolgunk lesz, követtük a pozsonyiak mérkőzéseit. Jó focit produkálnak, legutóbb azonban odahaza kaptak egy ötöst a Zsolnától. Nem tudom, hogy történhetett ez, de biztos vagyok benne, hogy a jövő hét folyamán alaposan kielemezzük őket és felkészülünk a derbire.”

A legutóbbi DAC-Slovan összecsapás emlékezetesre sikerült a hangulat és a végeredmény szempontjából is, ráadásul akkor szerezted meg az első dunaszerdahelyi találatodat. Hogyan emlékszel vissza rá és milyen meccset vársz a jövő héten?
„Nagyon kellemes emlék az a bizonyos találkozó, minden a lehető legjobban alakult. Nagyon sok néző látogatott ki, akik fantasztikus hangulatot teremtettek és sikerült öt gólt lőnünk nekik. Szerencsére én is eredményes tudtam lenni, megszereztem első találatomat a DAC színeiben, aminek nagyon örültem. Nagyon kemény összecsapást várok, hiszen a bajnokság legerősebb gárdájával csapunk össze. Alaposan fel kell készülni belőlük és agresszíven futballozni. Nem szeretnénk gólt, gólokat kapni.”

Az égszínkékek ellen minden alkalommal felfokozott hangulat van a stadionban és várhatóan ez most sem lesz másként…
„Reméljük, hogy minél többen lesznek a lelátókon, nagyon várjuk már. A két csapat legutóbbi találkozójára visszagondolva még a hideg is kiráz, annyira nagy élmény volt.”

article_bannerarticle_banner