Hír

Válogatottjaink akcióban: a sárga-kékek júniusi programja

Válogatottjaink akcióban: a sárga-kékek júniusi programja

A-CSAPAT
|
Hír
| sze 29.5.2024, Nagy Krisztián
article_banner
article_banner
article_banner

A-csapatunk három játékosa kapott meghívót hazája aktuális válogatott összetartására.

A 2023/24-es idény utolsó asszociációs terminusa három labdarúgónkat érinti, bár rögtön az elején jegyezzük meg, hogy végül csak ketten lesznek akcióban.

A nemzeti csapatunkba ugyanis Yhoan Andzouana, Ammar Ramadan és Oliver Jürgens kapott meghívót. Az észt támadó azonban úgy egyezett meg a szövetségi kapitánnyal, hogy kihagyja a jelenlegi összetartást az előző sérüléséből való mihamarabbi felépülése érdekében.

Yhoan Andzouana Kongója két hazai mérkőzéssel folytatja szereplését a 2026-os világbajnokság selejtezőjének első szakaszában. Először Nigerrel, majd a csoportfavorit Marokkóval mérik össze az erejüket.

Ázsiában a vb-selejtezők második fázisa csúcsosodik ki. Négy összecsapást követően a továbbjutást garantáló második helyen áll Szíria, ezt a pozíciót pedig az utolsó két találkozó után is szeretnék megtartani. Először semleges pályán, Laoszban mérkőznek meg a közvetlen konkurens Észak-Koreával és már egy döntetlen esetén is bejutnak a legjobb 18 közé. Ammar Ramadan és társai a már biztos csoportgyőztes Japán otthonában zárják a második szakaszt.

Tegyük hozzá, hogy a klubunk kötelékébe tartozó játékosok közül hárman is válogatott mezt húztak magukra az elmúlt napokban, további hárman pedig behívót kaptak a szlovák U19-be.

Szolgai Máté, aki tavasszal kölcsönben a magyar élvonalbeli Mezőkövesdnél szerepelt, részt vett a közelgő Európa-bajnokságra készülő szlovák nemzeti együttes múltheti nyitóösszpontosításán. Máté egyúttal helyet kapott az U21-es csapatban is, amely júniusban Szencen Azerbajdzsánt és Moldovát fogadja felkészülési mérkőzésen.

Denis Valko és Nathan Udvaros a ciprusi 17 éven alatti Eb-n képviselték a DAC-ot, ahol a fiatal szlovákok Olaszország, Svédország és Lengyelország társaságában a csoport utolsó, 4. helyén végeztek. Valko mindhárom mérkőzésen szerepet kapott, Udvaros kettőn lépett pályára.

Zoran Záhradník (tavasszal Somorján volt kölcsönben), Angyal Botond és Kucman Matúš is tagja a szlovák U19-es válogatott keretének. Albert Rusnák védencei Észak-Írországban játszanak két felkészülési mérkőzést a hazaiak ellen (június 7., péntek és június 10., hétfő). Urban Adrián személyében a tartalékok között is találunk egy DAC-játékost.

A DAC A-csapata játékosainak válogatott fellépései 2024 júniusában:

Yhoan Andzouana (Kongó) – a 2026-os vb selejtezője
2024.6.6., csütörtök, 18:00 óra, Brazzaville: Kongó-Niger
2024.6.11., kedd, 18:00 óra, Brazzaville: Kongó-Marokkó

Ammar Ramadan (Szíria) – a 2026-os vb selejtezője
2024.6.6., csütörtök, 12:00 óra, Vientiane, Laosz: Észak-Korea-Szíria
2024.6.11., kedd, 12:14 óra, Hirosima: Japán-Szíria

article_bannerarticle_banner