Aktuality

Reprezentanti v akcii: júnový program žlto-modrých

Reprezentanti v akcii: júnový program žlto-modrých

A-TÍM
|
Aktuality
| st 29.5.2024, Nagy Krisztián
article_banner
article_banner
article_banner

Trojica hráčov nášho A-mužstva dostala pozvánku do reprezentačného výberu svojej krajiny na aktuálny zraz.

Posledný asociačný termín v sezóne 2023/24 sa týka trojice našich hráčov, hoci hneď na úvod treba poznamenať, že v akcii napokon budú len dvaja.

Pozvánku do reprezentácie totiž dostali Yhoan Andzouana, Ammar Ramadan a Oliver Jürgens. Estónsky útočník sa však dohodol s trénerom, že aktuálny zraz vynechá, aby si čo najskôr doliečil svoje predchádzajúce zranenie.

Kongo s Yhoanom Andzouanom pokračuje v prvej fáze kvalifikácie o postup na MS 2026 dvomi domácimi zápasmi. Najskôr si zmerajú sily s Nigerom a následne s favoritom skupiny Marokom.

V Ázii vrcholí druhá fáza bojov o účasť na svetovom šampionáte. Sýrčanom patrí po štyroch zápasoch druhá, postupová priečka, na ktorej sa budú chcieť udržať aj po záverečných dvoch stretnutiach. Najskôr sa na neutrálnej pôde v Laose stretnú s priamym konkurentom zo Severnej Kórei a už v prípade remízy postúpia medzi 18 najlepších. Ammar Ramadan a spol. uzavrú druhú fázu na pôde už istého víťaza skupiny v Japonsku.

Dodajme, že z hráčov patriacich nášmu klubu, si v uplynulých dňoch hneď traja obliekli reprezentačný dres a ďalšia trojica dostala pozvánku do slovenskej devätnástky.

Máté Szolgai, ktorý na jar hosťoval v maďarskom prvoligovom Mezőkövesde, sa zúčastnil úvodného kempu slovenskej reprezentácie pripravujúcej sa na nadchádzajúce majstrovstvá Európy. Zároveň sa ocitol aj v nominácii výberu do 21 rokov, ktorý v júni v Senci absolvuje odohrá stretnutia proti Azerbajdžanu a Moldavsku.

Denis Valko a Nathan Udvaros zastupovali DAC na ME do 17 rokov na Cypre, kde mladí Slováci v konkurencii Talianska, Švédska a Poľska obsadili v skupine posledné 4. miesto a turnaj sa pre nich skončil. Valko nastúpil vo všetkých troch zápasoch, Udvaros zasiahol do dvoch.

Zoran Záhradník (na jar hosťujúci v Šamoríne), Botond Angyal a Matúš Kucman sú súčasťou kádra trénera Alberta Rusnáka pre prípravný dvojzápas Slovenska U19 v Severnom Írsku proti domácim rovesníkom. Hrá sa v piatok 7. júna a v pondelok 10. júna. Hráča DAC-u nájdeme aj medzi náhradníkmi, je ním Adrián Urban.

Prehľad reprezentačných stretnutí hráčov A tímu DAC v júni 2024:

Yhoan Andzouana (Kongo) - kvalifikácia o postup na MS 2026
štvrtok 6.6.2024, 18.00 h, Brazzaville: Kongo-Niger
utorok 11.6.2024, 18.00 h, Brazzaville: Kongo-Maroko

Ammar Ramadan (Sýria) - kvalifikácia o postup na MS 2026
štvrtok 6.6.2024, 12.00 h, Vientiane, Laos: Severná Kórea-Sýria
utorok 11.6.2024, 12.14 h, Hirošima: Japonsko-Sýria

article_bannerarticle_banner