Interjú

Yhoan Andzouana: Intenzitás és hatékonyság

Yhoan Andzouana: Intenzitás és hatékonyság

A-CSAPAT
|
Interjú
| csü 3.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Fekete Nándor
article_banner
article_banner

„A csallóközi emberek élete a foci, mindig a maximumot akarjuk előttük nyújtani, hogy elégedetten távozhassanak a stadionból.” Yhoan Andzouana a Nagyszombat, a Zsolna, és a Dél-afrikai Köztársaság elleni mérkőzésekről.

Egy héten belül a bajnokság utolsó két veretlen együttese látogat a MOL Arénába. Múlt szombaton nem sikerült megszakítanunk a Nagyszombat sorozatát, az előttünk álló vasárnapon a Zsolna ellen azonban mindenképp győzni szeretnénk. „A statisztikák alapján a Nagyszombaté a bajnokság legjobb védelme, így tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Szerintem több veszélyes szituációt is kialakítottunk, míg a Spartak nem volt túlságosan veszélyes,” – tért vissza a DAC-Spartak (0:0) derbihez Yhoan Andzouana. Az 55. percben épp előtte adódott a meccs legnagyobb helyzete. „Láttam, hogy jön a beadás és éreztem, hogy eljut hozzám a labda. Felkészültem arra, hogy belsővel a hálóba célzok, de a védő megtaszított hátulról, ezért a labda a térdemet találta el. Még így is azt gondoltam, hogy sikerül betalálnom, de a hátvéd az utolsó pillanatban képes volt a gólvonalról menteni. A meccs pozitívuma, hogy megfelelő volt a csapatszellem és az, hogy a mérkőzés végén mindent megtettünk a győztes gól megszerzéséért, nem elégedtünk meg az egy ponttal. Ilyen mentalitás kell a továbbiakban is.”

Vasárnap 18:00 órától a második helyezett Zsolnát fogadjuk, amely az eddigi nyolc meccsén hat győzelmet és két döntetlent ért el. „Amióta Dunaszerdahelyen futballozom, a Zsolna elleni összecsapások mindig rendkívül gólgazdagok voltak. Ez valószínűleg most sem lesz másként, mivel egy komoly intenzitással futballozó és rengeteget futó gárdával csapunk össze. Nagyon jól kezdték a szezont, de odahaza lépünk pályára és mindenképpen győzelmet szeretnénk ünnepelni a szurkolóinkkal. A csallóközi emberek élete a foci, mindig a maximumot akarjuk előttük nyújtani, hogy elégedetten távozhassanak a stadionból.”

„Fizikailag és a futás intenzitásában is fel kell vennünk velük a versenyt. Aki többet fut, közelebb kerül a győzelemhez. Ugyanakkor hatékonynak is kell lennünk, mert nem várhatjuk el, hogy tíz helyzetet is kidolgozunk. Jó lenne rögtön az első vagy a második lehetőségből betalálni” – vázolta a sikerhez vezető lehetséges utat a 27 éves, több poszton is bevethető futballista, akinek 116 rajtja van a Niké Ligában. Aktuális keretünkben ez a legtöbb.

A hétvége után jön az idény második, válogatott mérkőzések miatti szünete. Ez minden bizonnyal Yhoan Andzouanát is érinti majd – Kongó októberben két alkalommal lép pályára az Afrika-kupa selejtezősorozatában. A Dél-Szudán felett aratott győzelem (1:0) és az Ugandában elszenvedett idegenbeli vereség (0:2) után a „Vörös ördögök” kétszer mérkőznek meg a csoportfavorit Dél-afrikai Köztársaság ellen. „Az országunk lakosainak komoly elvárásaik vannak, amelyeknek igyekszünk megfelelni. Az ellenfél Afrika legjobb tíz csapatának az egyike, így nem lesz egyszerű dolgunk. Dél-Szudán ellen szoros, 3:2-es győzelmet arattak és abból a mérkőzésből kiindulva lehet esélyünk, főleg a második, hazai összecsapáson. Mindenképpen nagy esemény lesz a meccs, Kongó nem rendelkezik gazdag múlttal a Dél-afrikai Köztársaság elleni találkozók tekintetében. Célunk a végső tornán való részvétel kivívása, a legutóbbi két alkalommal egyaránt az utolsó találkozón úszott el a továbbjutás” – tette hozzá a 12-szeres kongói válogatott.

article_bannerarticle_banner