Rozhovor

Yhoan Adnzouana: Intenzita a efektivita

Yhoan Adnzouana: Intenzita a efektivita

A-TÍM
|
Rozhovor
| št 3.10.2024, Nagy Krisztián, foto: Lelkes Ernő, Fekete Nándor
article_banner
article_banner

„Pre ľudí na Žitnom ostrove je futbal vášňou, v každom zápase chceme odviesť maximum, aby odchádzali zo štadióna spokojní.“ Yhoan Andzouana o zápasoch s Trnavou, Žilinou a Juhoafrickou republikou.

V priebehu jedného týždňa privítame v MOL Aréne posledné dva neporazené tímy Niké ligy. Minulú sobotu sa nám nepodarilo prelomiť trnavskú sériu, ďalší pokus príde v nedeľu proti Žiline. „Trnava má podľa štatistík najlepšiu obranu v lige, vedeli sme, že to bude náročný súboj. Vytvorili sme si niekoľko gólových príležitostí, kým hostia neboli príliš nebezpeční,“ vrátil sa k derby DAC-Spartak (0:0) Yhoan Andzouana, ktorý mal v 55. minúte najväčšiu šancu zápasu. „Videl som center a cítil som, že lopta môže prejsť až ku mne. Bol som pripravený vnútrajškom namieriť do siete, obranca ma však zozadu sotil, takže som loptu trafil kolenom. Napriek tomu som veril, že z toho bude gól, lenže obranca dokázal v poslednej chvíli zasiahnuť na bránkovej čiare. Potešil ma výborný tímový duch a skutočnosť, že sme do záverečného hvizdu išli za víťazstvom, neuspokojili sme sa s remízou. Túto mentalitu si musíme udržať aj do ďalších zápasov.“

V nedeľu o 18.00 privítame v tabuľke druhú Žilinu, ktorá má po ôsmych odohratých stretnutiach na konte šesť víťazstiev a dve remízy. „Odkedy pôsobím v Dunajskej Strede, v zápasoch so Žilinou padlo vždy dosť gólov. Niečo podobné očakávam aj tentoraz. Narazíme na súpera, ktorý hrá vo vysokej intenzite a veľa behá. Štart do sezóny im vyšiel, hráme však doma a chceme si po záverečnom hvizde užiť s fanúšikmi víťaznú oslavu. Pre ľudí na Žitnom ostrove je futbal vášňou, v každom zápase chceme odviesť maximum, aby odchádzali zo štadióna spokojní.“

„Musíme sa im vyrovnať fyzicky a v intenzite behu. Kto nabehá viac, bude mať bližšie k víťazstvu. Zároveň potrebujeme byť efektívni, pretože sa nedá očakávať, že si vytvoríme desať šancí. Bolo by fajn skórovať hneď z prvej či druhej príležitosti,“ načrtol možnú cestu k úspechu 27-ročný univerzál, ktorý má na konte 116 štartov v Niké lige, čo je najviac z nášho aktuálneho kádra.

Po víkende nasleduje druhá reprezentačná prestávka sezóny. Týkať by sa mala aj Yhoana Andzouanu - Kongo odohrá v októbri dve stretnutia kvalifikácie o postup na Africký pohár národov. Po víťazstve s Južným Sudánom (1:0) a prehre v Ugande (0:2) nastúpia „červení diabli“ dvakrát proti favoritovi skupiny, Juhoafrickej republike. „Ľudia v našej krajine majú veľké očakávania, ktoré sa pokúsime naplniť. Súper patrí medzi desať najlepších tímov v Afrike, takže nás nečaká nič jednoduché. Nad Južným Sudánom vyhrali tesne 3:2, vychádzajúc z tohto zápasu máme šancu, najmä v druhom zápase doma. Bude to určite veľká udalosť, Kongo nemá príliš veľkú históriu vzájomných zápasov proti JAR. Cieľom je účasť na záverečnom turnaji, v posledných dvoch prípadoch nám postup ušiel v poslednom zápase,“ dodal 12-násobný reprezentant Konga.

article_bannerarticle_banner