Hír

Az idősebb ifik rangadóval kezdik a tavaszt

Az idősebb ifik rangadóval kezdik a tavaszt

AKADÉMIA
|
Hír
| pé 4.3.2016, Nagy Krisztián

Szombaton ificsapataink számára is elkezdődik a legfelső osztály tavaszi szezonja. Rögtön a tavaszi idény első fordulójában a pozsonyi Slovan elleni rangadó vár fiataljainkra.

A DAC U19-es csapata az őszi idény után a táblázat kilencedik helyén áll, és az első tavaszi fordulóban a Disznólegelő műfüves pályáján a Slovan együttesével mérkőzik. A Jozef Olejník - Kiss Igor edzőpáros védencei hazai körülmények között abszolválták a téli felkészülést, amelyet egy prágai játékos edzőtábor színesített, ahol megmérkőztek a Slavia ifjúsági csapatával is.

DAC U19 - téli felkészülési mérkőzések:

DAC B-DAC U19 1:2, g.: Moďoroši, Kelemen

DAC U19-Trnava B 1:4, g.: Moďoroši

DAC U19-Ohrady 9:0, g.: Kálmán 4, Kelemen 2, Tonka, Varga, Nagy

Győr U19-DAC U19 2:1, g.: Szelle

DAC U19-Vasas U19 0:2

DAC U19-Malé Dvorníky 5:0, g.: Kelemen 2, Szelle, Vlk, Zsigmond

DAC U19-Nové Zámky 1:1, g.: Holeček

DAC U19-Kolárovo 2:2, g.: Holeček, Vlk

DAC U19-Komárno 2:2, g.: Vlk, Kelemen

DAC U19-Bernolákovo 3:0, g.: Moďoroši, Zsigmond, vlastný

Slavia Praha U19-DAC U19 1:0

DAC U19-Malé Dvorníky 3:0, g.: Vlk 2, Domonkos

DAC U19-Topožníky 3:2, g.: Moďoroši 3

Érkezett: Filip Moďoroši (Žilina)

Távoztak: Pagáč, Kollár (DAC A), Gulyás, Wurczel, Hamdaoui (DAC B)

Jozef Olejník edző: „Kintről egyedül Filip Moďoroši, a Zsolna támadó középpályása érkezett hozzánk. Hosszantartó sérüléséből felépült Nagy Dávid, és a fiatalabb korosztályból Kelemen Marko is velünk edz. Pagáč és Kollár az A csapattal készül, és a kiöregedő játékosok, tehát az 1997-es évjárat tagjainak többsége (Gulyás, Wurczel, Hamdaoui) pedig a B csapathoz került. Cseh Erik és Sandal Dominik sérülés miatt hiányzik. A felkészülés során sikerült megvalósítanunk mindazt, amit elterveztünk, a srácok becsületesen dolgoztak. Szerencsére elkerültek minket a komolyabb sérülések. Ez alól csak Cseh Erik a kivétel, akinek a sérülése még az előző félévbe nyúlik vissza. Főként felnőttekkel, vagy erős szomszédos országbeli ificsapatokkal igyekeztünk előkészületi mérkőzéseket játszani, hogy a srácok megszokják a felnőtt futballt és a minőséget. A klub filozófiája adott, világosak a célok - felkészíteni és magasabb szintre juttatni a futballistákat, akár a junior vagy a felnőtt csapatról legyen szó. Ezáltal a cél, hogy az 1998-ban született srácok kapjanak lehetőséget, és így több időt az adaptációra. Idősebbekkel töltjük őket fel, hogy legyen kiktől tapasztalatot szerezniük a fiataloknak. Azonban az elsődleges dolgunk az, hogy a felnőtt csapatok számára készítsük fel a labdarúgókat, így a táblázaton elfoglalt helyezést és a célokat a játékosok pályán mutatott teljesítménye határozza meg. Mindegyikük a teljes bizalmam élvezi. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk - a játékosaink egyénenként a további pályafutásuk során, hiszen ez esetben a csapat egészben is sikeres lesz.”

article_bannerarticle_banner