Aktuality

Jar začína aj u dorastencov, hneď na úvod derby so Slovanom

Jar začína aj u dorastencov, hneď na úvod derby so Slovanom

AKADÉMIA
|
Aktuality
| pi 4.3.2016, Nagy Krisztián

V sobotu sa začína jarná časť najvyššej súťaže aj pre našich dorastencov. Hneď v prvom kole odvetnej časti ich čaká derby proti Slovanu Bratislava.

DAC U19 je po jeseni na deviatom mieste tabuľky, v prvom jarnom kole sa zajtra doobeda predstaví na umelom ihrisku Slovana na Pasienkoch. Zverenci trénerskej dvojice Jozef Olejník - Igor Kiss absolvovali zimnú prípravu v domácich podmienkach, spestrilo im ju herné sústredenie v Prahe so zápasom proti rovesníkom Slavie.

DAC U19 - zimné prípravné stretnutia:

DAC B-DAC U19 1:2, g.: Moďoroši, Kelemen

DAC U19-Trnava B 1:4, g.: Moďoroši

DAC U19-Ohrady 9:0, g.: Kálmán 4, Kelemen 2, Tonka, Varga, Nagy

Győr U19-DAC U19 2:1, g.: Szelle

DAC U19-Vasas U19 0:2

DAC U19-Malé Dvorníky 5:0, g.: Kelemen 2, Szelle, Vlk, Zsigmond

DAC U19-Nové Zámky 1:1, g.: Holeček

DAC U19-Kolárovo 2:2, g.: Holeček, Vlk

DAC U19-Komárno 2:2, g.: Vlk, Kelemen

DAC U19-Bernolákovo 3:0, g.: Moďoroši, Zsigmond, vlastný

Slavia Praha U19-DAC U19 1:0

DAC U19-Malé Dvorníky 3:0, g.: Vlk 2, Domonkos

DAC U19-Topoľníky 3:2, g.: Moďoroši 3

Príchody: Filip Moďoroši (Žilina)

Odchody: Pagáč, Kollár (DAC A), Gulyás, Wurczel, Hamdaoui (DAC B)

Tréner Jozef Olejník: „Zvonku prišiel len ofenzívny hráč Filip Moďoroši (Žilina), po dlhodobom zranení sa vrátil Dávid Nagy a z mladších hráčov sa s nami pripravuje Marko Kelemen. Do kabíny áčka prešli Pagáč a Kollár, do B-mužstva išla väčšina končiacich hráčov, teda ročník 1997 (Gulyás, Wurczel či Hamdaoui). Pre zranenie chýbajú Erik Cseh a Dominik Sandal. Počas prípravy sme absolvovali všetko, čo sme si predsavzali, chlapci poctivo pracovali. Vyhýbali sa nám vážnejšie zranenia, výnimkou je Cseh, ktorý si však zranenie preniesol z minulého polroka. Väčšinou sme sa snažili hrať zápasy s mužmi, aby sa chlapci adaptovali na mužský futbal, respektíve s kvalitnými dorasteneckými tímami zo susedných krajín. Filozofia klubu je daná, ciele sú jasné - pripraviť hráčov a posunúť ich do vyššej kategórie, či už pre juniorku alebo pre prvé mužstvo. Z toho plynie aj cieľ dať príležitosť hráčom z ročníka 1998 a poskytnúť im väčší čas na adaptáciu. Doplníme ich staršími, aby mali odkiaľ čerpať skúsenosti. Prioritou je ale príprava hráčov pre dospelé tímy, postavenie v tabuľke a ciele sú determinované výkonmi hráčov na ihrisku. Všetci majú moju plnú dôveru. Verím, že budeme úspešní - ako jednotlivci v ďalšej kariére a tým pádom aj mužstvo celkovo.“

article_bannerarticle_banner