Hír

II. Kukkónia Oviolimpia: A mozgás öröme felülírhatatlan

II. Kukkónia Oviolimpia: A mozgás öröme felülírhatatlan

AKADÉMIA
|
Hír
| csü 13.6.2019, Rákócza Klaudia

2019. június 7-én második alkalommal került megrendezésre a Kukkónia Oviolimpia, melynek a Dunaszerdahelyi Városi Sportcsarnok adott otthon. A nyolc résztvevő csapat versenyét a Halpiac téri Óvoda nyerte, de a helyszínről minden kisgyermek győztesként távozott, hiszen a mozgás öröme mindannyiukat magával ragadta.

A DAC 1904 és Dunaszerdahely városa Iskolai Szolgáltató Központja által meghirdetett Ovisport Program kicsúcsosodása a 2019. június 7-én megrendezett II. Kukkónia Oviolimpia volt.

„Négy évvel ezelőtt a dunaszerdahelyi óvodák számára beindítottunk egy Ovisport Programot, melynek keretein belül évente négyszer szerveztünk sportnapot, s ezzel felmértük a gyerekek rátermettségét. A program létrehozásához nagyban hozzájárult az Iskolai Szolgáltató Központ, hiszen ők irányítják a dunaszerdahelyi óvodákat, s így könnyebb volt a kommunikáció az egyes intézményekkel. A központ módszertani igazgatóhelyettese Varga Mária, aki egyben a Halpiac Téri Óvoda igazgatónője is – a vele tartott állandó konzultációnak köszönhetően tudtuk létrehozni az oviolimpiát. Az ötlet magját egy győri tanulmányút során merítettük – Győrben jártunk, ahol több mint 20 éve rendeznek oviolimpiát” – nyilatkozta az esemény előzményeiről és létrehozásáról Lépes György, a MOL Football Academy előkészítő korosztályokért felelős vezetője, aki fontosnak tartja, hogy a mozgás szerves része legyen az ovisok mindennapjainak. – „Két éve négy oviban tartunk állandó jellegű (heti egy) foglalkozást. Ebben az évben két bemutató előkészítő sportnapot szerveztünk – odahívtuk az ovikat, és azokat a versenyszámokat, amelyek később az oviolimpián vártak rájuk, lepróbálhatták.”

Összesen 9 óvoda vett volna részt az eseményen, az egyik intézmény – a Jesenský utcai Óvoda – azonban betegség miatt nem tudott bekapcsolódni. A versenyt végül a Halpiac téri Óvoda nyerte, a második helyen az Október utcai Óvoda végzett, a harmadik pedig a Széchenyi utcai Óvoda lett.

„Nem is annyira az eredmények, mint a mozgás öröme az elsődleges cél. Szeretnénk megtalálni azokat az jó mozgású, jó képességekkel megáldott gyerekeket, akiket később akár csapatainkba is beépíthetünk. Már U7-es csapatunk is van, mely az ovis gyermekek számára ideális. Ez azért is fontos, mert aki manapság élsportoló szeretne lenni, minél hamarabb, lehetőleg már óvodás korban el kell indulnia a fejlődés útján. Szeretnénk, ha a jövőben még szélesebb körben tudnánk továbbvinni ezt a programot – fokozatosan szeretnénk majd a programot kiterjeszteni egész Kukkóniára, hogy ez is hozzásegítse akadémiánkat a fejlődéshez” – tette hozzá a jövőbeli tervekkel kapcsolatban Lépes György.

Mivel a tavalyi után az idei oviolimpiának is pozitív visszhangja volt, a továbbiakban is szeretnék folytatni az esemény szervezését. „Együttes erővel, hosszas kemény munka után sikerült összehoznunk tavaly az első oviolimpiát, most pedig ugyanazzal a csapattal a másodikat. Mindennek a megvalósulása féléves kemény munka gyümölcse – az óvodákban töretlen lelkesedéssel készültek a gyerekekkel, s a mozgás központi témává vált. Ez volt az, amit az első pillanatoktól kezdve szerettünk volna elérni. Nagyon örülök, hogy másodszor is megrendeztük, s szeretném mindenkinek megköszönni a segítő hozzájárulást” – nyilatkozta Szabó Dezső, a dunaszerdahelyi Iskolai Szolgáltató Központ igazgatója. 


A csoportverseny végeredménye:

1.Halpiac téri Óvoda
2.Október utcai Óvoda
3.Széchenyi utcai Óvoda

Az egyéni számok eredményei:

Távolugrás:1. Jakóczi Brandon

2.Szabó Dávid
3.Kántor Dominik

Beh na 30 m:1.Fekete Noel
2.Sandal Flórián
3.András Beke 
article_bannerarticle_banner