Aktuality

2014-2019, štvrtý rok: Nezabudnuteľné zápasy a rekordné série

2014-2019, štvrtý rok: Nezabudnuteľné zápasy a rekordné série

A-TÍM
|
Aktuality
| št 7.3.2019, Nagy Krisztián

4. marca 2014 sa stal majoritným akcionárom DAC-u Oszkár Világi. V našom seriály si pripomíname najdôležitejšie udalosti posledných 5 rokov. Tentoraz sa pozrieme na štvrtý rok.

Senzačný gól

8. apríla 2017 sme vo vypredanej aréne privítali Slovan. Celkovo sa predalo 7139 vstupeniek, čo bol dovtedajší divácky rekord nášho nového štadióna. K veľkému záujmu prispela aj skutočnosť, že DAC predtým neprehral deväťkrát a Slovan sedemkrát. O tom, že trio body zostanú na Žitnom ostrove, rozhodla Šafrankova gólová hlavička z 92. minúty.

Ďalší zápis do klubovej histórie

14. apríla 2017 DAC zavítal k obhajcovi titulu do Trenčína. Naše víťazstvo 1:0 znamenalo historický úspechom, veď v Trenčíne sme predtým nedokázali získať ani bod. Už v 14. minúte nás dostal do vedenia Pačinda a disciplinovanou hrou sme náskok udržali až do záverečného hvizdu. Aj tento veľkonočný úspech bol súčasťou päťzápasovej víťaznej série a šnúry 16 ligových duelov bez prehry. Obe čísla sú doteraz platným klubovým rekordom v najvyššej súťaži.

Csaba László von, Marco Rossi dnu

Sezónu 2016/17 sme nakoniec zakončili na 7. priečke, s pohárom sme sa rozlúčili domácou prehrou s Popradom vo štvrťfinále. Tréner Csaba László odišiel po poslednom kole a pred novým ročníkom ho nahradil Marco Rossi. Taliansky kouč tesne predtým získal ligový titul s Honvédom Budapešť.

Sviatok s gólovou nádielkou

V nedeľu 20. augusta 2017 sme privítali majstra zo Žiliny. Pačinda v 15. minúte hlavou otvoril skóre, v druhom polčase Kalmár a Ljubicić zvýšili už na 3:0, lenže hostia dokázali odpovedať a znížiť na 3:2. Konečnú podobu výsledku však stanovil Divković v 90. minúte (4:2).

Víťazstvo pri otvorení novej hlavnej tribúny

Pri slávnostnom otvorení novej hlavnej tribúny (3. novembra 2017) k nám zavítal opäť Slovan. Plný štadión (10 226 divákov) videl zápas ako hrom. V prvom polčase išli do vedenia hostia, ale po prestávke padali góly už len do belasej siete. Pačinda a po ňom Kalmár otočili skóre a dostali našich fanúšikov do vytrženia.

Po jesennej časti sezóny 2017/18 sme zimovali na 4. mieste, čo znamenalo najlepšie jesenné umiestnenie za posledných 24 rokov.

Búranie starej hlavnej tribúny

Koncom januára 2018 sa búracie prístroje zahryzli do hlavnej tribúny bývalého štadióna. „Búranie starej hlavnej tribúny sme rozdelili na niekoľko fáz s cieľom, aby sme vytvorením sektoru pre fanúšikov hostí nemuseli znížiť súčasnú kapacitu štadióna,“ vyhlásila vtedy Bernadett Csápaiová, členka predstavenstva akciovej spoločnosti DAC Aréna.

article_bannerarticle_banner