Aktuality

Szijjártó László: „V tréningoch sme sa snažili zamerať na veci, ktoré vychádzajú z filozofie a hodnôt klubu“

Szijjártó László: „V tréningoch sme sa snažili zamerať na veci, ktoré vychádzajú z filozofie a hodnôt klubu“

AKADÉMIA
|
Aktuality
| pi 16.8.2019, Rákócza Klaudia

Predsezónny rozhovor s novým trénerom DAC U17 Lászlóm Szijjártóm.

Ako by ste zhodnotili letnú prípravu?

Mali sme štyri týždne na to, aby sme sa pripravili na výzvy nového súťažného ročníka. K tímu U17 som prišiel až po minulej sezóne, takže sme stále v zoznamovacej fáze. Na úvod sme mali niekoľko zranených hráčov, ale aj oni sa už pomaly vracajú do hry a budú schopní väčšej záťaže. S tímom som spokojný, chalani tvrdo pracovali a spravili maximum pre svoj progres.

Na čo ste kládli dôraz počas prípravy?

Pracujem s novými hráčmi, prioritne som sa teda snažil utvoriť si o nich obraz. Vyskúšali sme rôzne variácie, či už ohľadom jednotlivých postov, ako aj v štýle hry. V tréningovom procese sme sa snažili zamerať na veci, ktoré vychádzajú z filozofie a hodnôt klubu. Myslím si, že máme za sebou kvalitnú prípravu, zlepšili sme sa vo výstavbe útokov aj v napádaní po strate lopty. Ideme správnou cestou, toto prípravné obdobie nám prinieslo veľa pozitívnych vecí, stále je však pred nami množstvo roboty.

V ktorom prípravnom zápase ste podali najlepší výkon?

Vyzdvihol by som zápas proti FC Sevilla na turnaji Michalovce Cup. Hoci sme prehrali 4:2, nevzdali sme sa ani za stavu 4:0 a dokázali sme streliť dva góly. V druhom polčase podalo mužstvu výborný výkon, vypracovali sme si 4-5 dobrých šancí a výbornému španielskemu družstvu sme boli vyrovnaným súperom. Spomeniem tiež posledné prípravné stretnutie proti MOL Fehérvár, v ktorom sme zváťazili 4:1.

Čo očakávate od prvého ligového zápasu a od tejto sezóny?

Spomínaným úspechom proti Fehérváru sme sa naladili na ligový štart a cítim, že sme pripravení na novú sezónu. Máme za sebou už aj posledný tréning aj videoanalýzu a verím, že v úvodnom stretnutí v Nitre sa nám podarí zabodovať. Naším primárnym cieľom pre túto sezónu je, aby každý z našich hráčov preukázal osobný progres a ak sa tak stane, silnejší bude aj tím. Pri mládeži sú výsledky druhoradé, úspešní budeme, ak pomôžeme našim hráčom prepracovať sa do farmárskeho tímu alebo priamo do áčka.

article_bannerarticle_banner