Rozhovor

Tibor Ravasz: Musíme začleniť túžbu po víťazstve do myslí našich hráčov

Tibor Ravasz: Musíme začleniť túžbu po víťazstve do myslí našich hráčov

AKADÉMIA
|
Rozhovor
| pi 23.8.2019, Rákócza Klaudia

Pre náš tím U14 tento víkend začína nová sezóna. Pred úvodným ligovým zápasom sme sa rozprávali s trénerom mužstva Tiborom Ravaszom.

Ako by ste hodnotili prípravné obdobie?

Rovnako ako ostatné tímy, aj my sme sa začali pripravovať v prvej polovici júla. Do nášho tímu prišlo niekoľko nových hráčov, takže prvých pár dní sme strávili predstavením našej vízie, štýlu hry a filozofie. Je veľmi dôležité, aby to všetko prebehlo hladko, pretože to je jediný spôsob, ako môžu hrať so správnou intenzitou na tréningoch a zápasoch. Myslím si, že na konci našej prípravy už moji hráči dokážu hrať rýchlo a zvykli si aj na intenzívnejšie cvičenia. Dúfam, že sa to odrazí aj v ligových zápasoch.

Podľa vášho názoru, čom by sa mali hráči zlepšiť?

Pokiaľ ide o mimoihriskovú prácu, je tiež veľmi dôležité trochu zmeniť mentalitu hráčov. Chceme, aby ich poháňala túžba vyhrať v každom tréningu, zápase, turnaji. Myslím si, že duševná pripravenosť je rovnako dôležitá ako fyzická a technická. V tejto oblasti stále existuje priestor na zlepšenie sa a budeme na tom musieť veľmi tvrdo pracovať. Všetci naši hráči pochádzajú z regiónu, takže si myslím, že filozofia klubu môže byť veľmi blízko k nim.

Ako by ste opísali zápasy, ktoré ste hrali počas prípravného obdobia? Ktoré by ste vyzdvihli?

Hrali sme celkovo 3 prípravné zápasy - s Honvédom, MOL Fehérvárom FC a Győrom ETO. Ďalej sme sa zúčastnili turnaja v rakúskom Melku, kde sme sa stretli s Austria Wien, Ried, St. Pölten a domácim tímom Melk. Čo sa týka prípravných zápasov, v prvom sme nehrali veľmi dobre, ale postupne sme zlepšovali náš výkon - v posledných hrách už bolo cítiť rozdiel v kvalite. Bol som spokojný s výkonom tímu na stretnutiach s Fehérvár a ETO.

S akým výsledkom v lige by ste boli spokojný? Čo je cieľom sezóny?

Ako tréner si myslím, že cieľom každého hráča je ukázať individuálny vývoj. Pred nami je veľa úloh a výziev a budeme chcieť rozvíjať našich hráčov takticky aj technicky. Myslím, že náš tím by sa mal snažiť vyhrať každý jeden zápas. Toto je tá víťazná mentalita, ktorú musíme začleniť do myslí našich hráčov. Ligová sezóna sa pre nás začína tento víkend a potom uvidíme, na koľko si tím zvykol.

Aký otvárací zápas sezóny očakávate?

Mám pocit, že máme skutočnú šancu na výhru v každom zápase, pretože máme dobre fungujúci tím. Ak sa dokážeme duševne zlepšiť, ako aj zlepšiť naše technické a taktické zručnosti, máme šancu vyhrať každý zápas. V kategórii U14 nie je celoštátna liga – my patríme do západnej skupiny, v ktorej bude mať určite dobrý tím Trenčín, Slovan, Nitra alebo Trnava. Možno, že posledné štyri tímy budú mať najväčšiu šancu na prvé tri umiestnenie a dúfame, že sa k nim pripojíme aj my.

article_bannerarticle_banner